Ivy Bridgen ominaisuuksille varmennus

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ivy Bridgen ominaisuuksille varmennus
Turkkilaissivusto DonanimHaberin vuotamat Intelin viralliset diat antavat varmistuksen Ivy Bridge -prosessoreiden huhutuista ominaisuuksia ja toisaalta ampuvat vääriä tietoja alas.

Ensinnäkin Intelin 22 nanometrin tekniikalla valmistetut prosessorit tulevat olemaan yhteensopivia nykyisten LGA 1155 -emolevyjen kanssa. Aiemmin Ivyjen uutisoitiin olevan kyllä LGA 1155 -kantaisia, mutta yhteensopivia vain Panther Point -piirisarjojen (7-sarja) kanssa. Tieto ei ole varsinaisesti uusi, sillä tältä huhulta leikattiin siivet jo aiemmin, eli prosessorit tulevat toimimaan nykyisissä P67-, H67-, H61- ja Z68-emolevyissä.

Taaksepäin yhteensopivuudesta huolimatta Intel aikoo tuoda Ivy Bridgeille omistetun Panther Point -piirisarjan, jonka myyntivaltti on uuden FDI-väylän mahdollistama tuki kolmelle näytölle ja natiivi USB 3.0 -tuki.

Kuten jo on arveltukin, niin Ivy Bridge on ensisijaisesti vain die shrink -versio Sandy Bridgestä, mutta pieniä muutoksia arkkitehtuuriin on tehty. Prosessoriin integroidun grafiikkaytimen EU-yksikköjen määrä kasvaa 30 prosentilla ja saa DirectX 11 -tuen. Myös Quick Sync -toimintoa on päivitetään. Ivyt eivät dian mukaan tule saamaan PCIe 3.0 -ohjainta, kuten tähän asti on puhuttu. Sen sijaan Ivyihin on isketty 16-kaistainen PCIe 2.0 -ohjain.
Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille