Intelin vuodettu julkaisusuunnitelma paljastaa tulevat aikataulut

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin vuodettu julkaisusuunnitelma paljastaa tulevat aikataulut
Intelillä on parhaillaan käynnissä Pekingissä Intel Developer Forum -tapahtuma, jonka myötä verkkoon on päässyt lipsahtamaan useiden tulevien prosessorimallien julkaisun paljastava dia. Diasta käy ilmi muutama tuleva nopeuspäivitys nykyisiin Premium-sarjan Sandy Bridge -malleihin sekä monien odottaman tehokäyttäjille suunnatun Sandy Bridge E -sarjan saapuminen vuoden lopulla.Dian mukaan Intel aikoo julkaista P2-segmenttiin (premium-sarjan ylempi puolisko) päivityksen nykyisille i7-970-malleille. Core i7-980 -mallin odotetaan saapuvan jo kevään aikana. Samaan sarjaan on luvassa lisää päivityksiä myös syksyn aikana.

LGA 2011 -kantaiset Sandy Bridge E -sarjan prosessorit ovat saapumassa vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Luvassa on parempaa grafiikkasuorituskykyä lisättyjen PCIe-kaistojen muodossa (2x16 kaistaa), nelikanavainen muistiväylä sekä lisää L3-välimuistia. Ytimien määrä jää kuuteen kappaleeseen, jotka suorittavat yhteensä 12 säiettä.

Intelin tammikuussa julkaiseman Sandy Bridge -sarjan seuraaja Ivy Bridge on diojen mukaan saapumassa ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Ivy Bridgen arvellaan tuovan vain niukasti varsinaisia uudistuksia arkkitehtuuriin. Se kuitenkin valmistetaan pienemmällä 22 nm:n valmistustekniikalla, mikä mahdollistaa suorituskyvyn kasvattamisen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille