AMD sai Wichitan suunnitelutyön valmiiksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD sai Wichitan suunnitelutyön valmiiksi
AMD:n 28 nanometrin prosessilla valmistettujen Fusion-prosessoreiden kehitys etenee tasaisen varmasti. SemiAccuraten saamien tietojen mukaan Wichita-APU:n suunnittelutyö (tape out) on saatu valmiiksi.

Wichitan suunnittelutyön valmistuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että nyt ensimmäisten fyysisten testikappaleiden tuotanto voidaan aloittaa. Tämän vuoden CES-messuilla julkaistujen Zacate- ja Ontario-prosessoreiden suunnittelutyö valmistui viime vuonna samoihin aikoihin, joten Wichitan julkaisuajankohdaksi voisi spekuloida vuoden 2012 CES-messuja (tammikuu).

Wichitalla on vielä pitkä testijakso edessään ennen kuin varsinainen massatuotanto voidaan aloittaa. Ontario-prosessoreiden seuraajaksi tarkoitetussa Wichitassa on yksi tai kaksi parannettuun Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä sekä Zacate-tason grafiikkaydin. Mitään muuta, kuin että sirut valmistetaan Globalfoundriesilla 28 nm:n litografialla, ei toistaiseksi tiedetä. Kenties kesällä pidettävässä Fusion Summit -tapahtumassa paljastuu lisää tietoa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille