Nvidian uuden sukupolven budjettiohjain GeForce GT 520 julkaistiin virallisesti

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidian uuden sukupolven budjettiohjain GeForce GT 520 julkaistiin virallisesti
Nvidia on tänään kaikessa hiljaisuudessa julkaissut uuden budjettiluokkaan tarkoitetun GeForce GT 520 -näytönohjainmallin. Ohjaimen kuva ja tiedot vuotivat nettiin jo viime viikon puolella. GeForce GT 520 on selvästi suunnattu kilpailemaan AMD:n viime viikolla julkaisemaa Radeon HD 6450 -mallia vastaan.

GeForce GT 520 on Nvidian ensimmäinen uusimman sukupolven grafiikkapiiriin perustuva budjettiohjain. Siinä käytetty GF118-piiri sisältää 48 CUDA-ydintä ja 64-bittisen muistiväylän yhdistettynä gigatavuun DDR3-muistia. Ytimen kellotaajuus on 810 MHz, CUDA-ytimet toimivat 1620 MHz:n taajuudella ja muisti 900 MHz:n taajuudella tarjoten yhteensä 14,4 GB/s muistikaistan.

Kortti sisältää DVI-, D-Sub- ja HDMI-liitännät. HDMI on mallia 1.4a, eli se kykenee siirtämään 3D-kuvaa sekä audiota. Kortti ottaa kaiken tarvitsemansa virran suoraan korttipaikasta ja enimmäistehonkulutus on merkitty 29 wattiin.

Eri valmistajien mallit tulevat todennäköisesti vaihtelemaan jäähdytysratkaisujensa sekä piirilevyn koon osalta, mutta Nvidian esittelemä malli on puolikorkea ja vain yhden korttipaikan kokoinen. Jäähdytyksestä huolehtii pieni siili sekä tuuletin.

Nvidian sopimusvalmistajien malleja odotetaan kauppoihin lähiaikoina ja hinnan odotetaan asettuvan 50 dollarin tietämille.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille