Intel perustaa MeeGo-kehitysyksikköjä Suomeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel perustaa MeeGo-kehitysyksikköjä Suomeen
Aamulehden mukaan maailman suurin siruvalmistaja Intel aikoo perustaa Suomeen MeeGo-tuotekehitysyksikköjä. Asiasta kertoi Intelin Suomen-maayhtiön Nokian-tiimin vetäjä Tommi Raitio.

Tällä hetkellä Intel pohtii yksiköiden sijoittamista Tampereelle ja Helsinkiin. Tämän perusteella Inteliä ei näyttäisi kiinnostavan Jyväskylän kova MeeGo-osaaminen. Intel on kiinnostunut etenkin matkapuhelinvalmistaja Nokian MeeGo-osaajien palkkauksesta. Yksiköt tulevat työllistämään kymmeniä kehittäjiä. Tampereella on kuitenkin huhuttu jopa sadasta työpaikasta. Tampereella on aloitettu jo työpaikkahaastattelut.

Nokia ja Intel kehittivät yhdessä MeeGo-mobiilialustaa. Käyttöjärjestelmän uumoiltiin pääsevän seuraaviin Nokian älypuhelimiin. Stephen Elopin johtama Nokia kuitenkin ilmoitti helmikuussa, että MeeGo tulee jäämään yhtiössä marginaaliseen asemaan ja ensisijaiseksi käyttöjärjestelmäksi tulee Windows Phone.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille