Z68:n julkaisuun enää kuukausi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Z68:n julkaisuun enää kuukausi
Ruotsalaisen Nordichardware-sivuston luotettavien sisäpiirilähteiden mukaan Intelin odotettu Z68-piirisarja julkaistaan virallisesti 8. tai 9. toukokuuta (riippuen aikavyöhykkeestä). Julkaisuun on siis enää kuukausi. Ensimmäiset Z68-emolevyt ilmestynevät samaan aikaan.

Tähän asti Sandy Bridge -prosessorin ostaja on joutunut palloilemaan H67- ja P67-piirisarjojen välillä. Mikäli prosessoria aikoo ylikellottaa, niin silloin on hankittava P67-pohjainen emolevy. Jos taas aikoo nauttia Quick Sync -ominaisuudesta ja hyödyntää prosessoriin integroitua näytönohjainta, niin on valittava H67-emolevy. Prosessorin graafisia ominaisuuksia ja ylikellotusta ei ole voinut saada samaan aikaan.

Z68 iskee tähän markkinarakoon, sillä siinä yhdistyy sekä H67:n että P67:n erityispiirteet. Järkeväksi hankinnaksi Z68-pohjaisen emolevyn tekee se, että piirisarjan hinta pitäisi olla lähellä P67:n hintaa.


Lisäksi toukokuussa ilmestyvä piirisarja tukee Smart Response -ominaisuutta. Siinä yhdistetään SSD-asemien nopeus ja kovalevyjen suuri tallennuskapasiteetti. Perusajatus ominaisuudessa on, että usein käytetty data tallennetaan SSD-asemalle ja koneeseen kytketty kovalevy jätetään lähinnä varastotilaksi. Ominaisuudella saavutetaan selvästi parempi suorituskyky verrattuna kovalevyyn, mutta toisaalta jäädään puhtaan SSD-järjestelmän nopeudesta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista