Chrome OS tablettiversio jo työn alla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Chrome OS tablettiversio jo työn alla
Google kehittää parhaillaan tablet-laitteisiin tarkoitettua versiota Chrome OS -käyttöjärjestelmästään. Asia käy ilmi Cnet-sivuston löytämistä viittauksista kosketuspohjaisiin käyttöliittymäelementteihin Chrome OS:n lähdekoodista. Lähdekoodissa viitataan esimerkiksi virtuaaliseen näppäimistöön sekä käyttöliittymäelementtien muuttamiseen kosketusystävällisemmäksi.

Chrome OS:n tablet-versio ei ole varsinainen yllätys, sillä Googlen aikaisempien kommenttien mukaan yhtiön omiin pilvipalveluihin perustuva käyttöjärjestelmä on alusta pitäen suunniteltu toimimaan erityyppisissä laitteissa.

Google vahvisti Cnetille tablet-version kehityksen, mutta ei kertonut tarkemmin projektin aikatauluista. "Tablet-version kehitys on alkutekijöissään, mutta meillä ei ole tässä vaiheessa mitään uutta tiedotettavaa" Googlelta kerrotaan Cnetin mukaan.


Tablet-version kehitys on kuitenkin mielenkiintoinen liike ottaen huomioon, että Android-käyttöjärjestelmän tablet-versio on vasta saapumassa markkinoille suuremmassa määrin. Myös Chrome OS:n tuominen tabletteihin vaikuttaisi lähinnä kilpailulta itsensä kanssa ja eikä ainakaan vahvista Androidin asemaa taistelussa iPadia vastaan tuomalla kentälle lisää pelaajia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

ArttuH5N1
Luulisi että Chrome OS kääntyisi tabletille aika "nätisti", käyttöliittymä vaikuttaa jo nyt melko paljolti sormella käytettävältä.

Kommentoi uutista