Chrome OS tablettiversio jo työn alla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Chrome OS tablettiversio jo työn alla
Google kehittää parhaillaan tablet-laitteisiin tarkoitettua versiota Chrome OS -käyttöjärjestelmästään. Asia käy ilmi Cnet-sivuston löytämistä viittauksista kosketuspohjaisiin käyttöliittymäelementteihin Chrome OS:n lähdekoodista. Lähdekoodissa viitataan esimerkiksi virtuaaliseen näppäimistöön sekä käyttöliittymäelementtien muuttamiseen kosketusystävällisemmäksi.

Chrome OS:n tablet-versio ei ole varsinainen yllätys, sillä Googlen aikaisempien kommenttien mukaan yhtiön omiin pilvipalveluihin perustuva käyttöjärjestelmä on alusta pitäen suunniteltu toimimaan erityyppisissä laitteissa.

Google vahvisti Cnetille tablet-version kehityksen, mutta ei kertonut tarkemmin projektin aikatauluista. "Tablet-version kehitys on alkutekijöissään, mutta meillä ei ole tässä vaiheessa mitään uutta tiedotettavaa" Googlelta kerrotaan Cnetin mukaan.

Tablet-version kehitys on kuitenkin mielenkiintoinen liike ottaen huomioon, että Android-käyttöjärjestelmän tablet-versio on vasta saapumassa markkinoille suuremmassa määrin. Myös Chrome OS:n tuominen tabletteihin vaikuttaisi lähinnä kilpailulta itsensä kanssa ja eikä ainakaan vahvista Androidin asemaa taistelussa iPadia vastaan tuomalla kentälle lisää pelaajia.

1 kommentti

ArttuH5N1
Luulisi että Chrome OS kääntyisi tabletille aika "nätisti", käyttöliittymä vaikuttaa jo nyt melko paljolti sormella käytettävältä.

Kommentoi uutista