Toshibalta 24 nm:n NAND-muistia virheenkorjauksella

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Toshibalta 24 nm:n NAND-muistia virheenkorjauksella
Flash-muistivalmistajat siirtyvät vauhdilla pienemmällä valmistusprosessilla tuotettuihin NAND Flash -siruihin ja uusimpana valmistajana mukaan on ilmoittautunut Toshiba. Toshiban uudet 24 nm:n valmistustekniikalla tuotetut sirut eroavat kuitenkin muusta tarjonnasta, sillä Toshiba on rakentanut ohjainsiruun sisäisen virheenkorjauksen.

Toshiba kutsuu uusia muistejaan SmartNAND-nimellä ja niihin integroitu ECC-tekniikka (Error Correction Code) vähentää isäntäjärjestemän prosessorin kuormitusta siirtäessään virheenkorjauksen muistiohjaimen vastuulle. Virheenkorjauksen merkitys kasvaa siirryttäessä pienemmällä viivanleveydellä valmistettuihin siruihin, sillä ne ovat aiempia sukupolvia herkempiä vikaantumaan.

Uudet sirut tarjoavat tallennuskapasiteettia 4 GB:sta aina 64 GB:n. SmartNAND-muisti soveltuu käytettäväksi esimerkiksi kannettavissa mediasoittimissa, tablet-koneissa, älypuhelimissa tai television set-top-boxeissa. Toshiban mukaan sirujen massatuotanto alkaa kevään aikana.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille