AMD palkkaa Android-koodareita

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD palkkaa Android-koodareita
AMD on siirtynyt sanoista tekoihin tablet-markkinoiden valloittamisen suhteen. Yhtiö hakee muutama viikko sitten jätetyn työpaikkailmoituksen mukaan Android-käyttöjärjestelmään erikoistuneita koodareita.

Koodareita yhtiö tarvitsee Android-käyttöjärjestelmälle tarkoitettujen ajureiden kehitystyöhön.

AMD kertoi viime kuussa, että se on kartoittanut Androidin tarjoamia mahdollisuuksia yhtiön tablet-strategian kannalta. Silloin sirujätti totesi käyttöjärjestelmän vaikuttavan heidän kannalta varsin lupaavalta. Ottaen huomioon AMD:n vaihtoehdot, niin Android on ainoa järkevä valinta. MeeGo kilpaili tuossa vaiheessa vielä rintarinnan Androidin kanssa, mutta nyt vaakakuppi on kallistunut Androidiin.

Työpaikkailmoituksessa työntekijältä vaaditaan tuntemusta paitsi Linux- ja Android-järjestelmistä, niin AMBA-/Mipi-/CSI-/SPI-arkkitehtuureihin perustuvien laitteiden ohjelmoinnista. Suomeksi sanottuna tuntemusta kosketusnäyttöohjaimien, kameroiden, kiihtyvyysantureiden, elektronisten kompassien ja GPS-laitteiden ohjelmoinnista. Näiden tietojen perusteella AMD haluaa mukaan runsailla multimediaominaisuuksilla varustettujen tablettien markkinoille.
Tällä hetkellä AMD:lla ei ole varsinaisesti juuri tablet-koneisiin tarkoitettuja prosessoreita, mutta tammikuussa julkaistut Ontario-prosessorit sopivat erinomaisesti taulutietokoneisiin alhaisen virrankulutuksen puolesta. Ensimmäiset juuri tableteille tarkoitetut prosessorit ilmestyvät vuonna 2012 (Wichita).

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille