AMD julkisti virallisesti Radeon HD 6450 -näytönohjaimen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

AMD julkisti virallisesti Radeon HD 6450 -näytönohjaimen
AMD on tänään julkistanut virallisesti uuden halvimpien ohjainten kategoriaan sijoittuvan Radeon HD 6450 -näytönohjaimen. Radeon HD 6450 on ollut OEM-valmistajien käytössä jo alkuvuodesta lähtien, mutta se saatiin vasta nyt julkaistua myös vähittäismyyntin.

Nimensä mukaisesti Radeon HD 6450 sisältää monia tehokkaammista 6000-sarjan piireistä tuttuja ominaisuuksia, mutta GPU:ta on leikelty huomattavasti hinnan ja tehonkulutuksen pienentämiseksi. Uusi tulokas on vain yhden korttipaikan korkuinen ja passiivijäähdytteisiä malleja on odotettavissa markkinoille, mikä lienee hyvä uutinen HTPC:tä suunnittelevien kannalta. Radeon HD 6450 sisältää 160 Stream-prosessoria, 750 Mhz:n taajuudella toimivan ytimen, 64-bittisen muistiväylän ja 512 MB GDDR5-muistia, joka toimii 900 MHz:n taajuudella.

AMD aikoo julkaista kortista myös hieman vaihtelevilla komponenteilla varustettuja versioita. Luvassa on ainakin suurempia muistimääriä sekä versioita, joissa ytimen ja muistien kellotaajuutta on laskettu.

Ohjain sisältää liitännät kolmelle näytölle DVI- HDMI- ja D-Sub-liitäntöjen avulla. Kortti on tulossa vähittäismyyntiin pian ja hintojen odotetaan asettuvan 55 dollarin molemmin puolin. Tom's Hardware julkistaa suomenkielisen testiartikkelin Radeon HD 6450:stä lähipäivinä.

1 kommentti

Bodomed
tuon virrankulutus kun on aisoissa ja hiljainen vielä. Niin tuosta saa kyllä todella oivan HTPC koneen. :)


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille