AfterDawn logo

AMD julkisti virallisesti Radeon HD 6450 -näytönohjaimen

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD on tänään julkistanut virallisesti uuden halvimpien ohjainten kategoriaan sijoittuvan Radeon HD 6450 -näytönohjaimen. Radeon HD 6450 on ollut OEM-valmistajien käytössä jo alkuvuodesta lähtien, mutta se saatiin vasta nyt julkaistua myös vähittäismyyntin.

Nimensä mukaisesti Radeon HD 6450 sisältää monia tehokkaammista 6000-sarjan piireistä tuttuja ominaisuuksia, mutta GPU:ta on leikelty huomattavasti hinnan ja tehonkulutuksen pienentämiseksi. Uusi tulokas on vain yhden korttipaikan korkuinen ja passiivijäähdytteisiä malleja on odotettavissa markkinoille, mikä lienee hyvä uutinen HTPC:tä suunnittelevien kannalta. Radeon HD 6450 sisältää 160 Stream-prosessoria, 750 Mhz:n taajuudella toimivan ytimen, 64-bittisen muistiväylän ja 512 MB GDDR5-muistia, joka toimii 900 MHz:n taajuudella.

AMD aikoo julkaista kortista myös hieman vaihtelevilla komponenteilla varustettuja versioita. Luvassa on ainakin suurempia muistimääriä sekä versioita, joissa ytimen ja muistien kellotaajuutta on laskettu.


Ohjain sisältää liitännät kolmelle näytölle DVI- HDMI- ja D-Sub-liitäntöjen avulla. Kortti on tulossa vähittäismyyntiin pian ja hintojen odotetaan asettuvan 55 dollarin molemmin puolin. Tom's Hardware julkistaa suomenkielisen testiartikkelin Radeon HD 6450:stä lähipäivinä.

1 KOMMENTTI

Bodomed1/1

tuon virrankulutus kun on aisoissa ja hiljainen vielä. Niin tuosta saa kyllä todella oivan HTPC koneen. :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT