Vähävirtaiset Sandy Bridge -versiot pian markkinoille

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Vähävirtaiset Sandy Bridge -versiot pian markkinoille
Intelin odotetaan tuovan alkuvuodesta julkaistuun Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat vähävirtaiset mobiiliprosessorit myyntiin vielä kevään aikana. Ensimmäisenä myyntiin odotetaan saapuvan Intelin jo sivuillaan listaama Core i7-2657M. 2657M on sarjansa tehokkain malli, jonka peruskellotaajuus on 1,6 GHz ja Turbo Boostin avulla nopeus nousee jopa 2,7 GHz:n.

Core i7-2657M sisältää kaksi fyysistä prosessoriydintä, mutta HyperThreading-ominaisuus mahdollistaa neljän säikeen samanaikaisen suorittamisen. Se tukee 1333 MHz:n muistiväylää ja prosessorista löytyy Intelin nopeampi näytönohjain. Intelin sivuilla sirun TDP-arvoksi ilmoitetaan 17 W.

Toinen tähän asti esitellyistä malleista on hieman hitaampi Core i5-2537M, jonka peruskellotaajuus on 1,4 GHz ja myös välimuistin kokoa on pienennetty neljästä megatavusta kolmeen. Huolimatta matalammasta kellotaajuudesta myös Core i5-2537M:n TDP-arvo on 17 W.

Ennakkospekulaatioiden mukaan yksi uusien sirujen ensimmäisistä käyttäjistä saattaisi olla Apple, jonka odotetaan päivittävän ulra-kevyiden kannettavien sarjaan sijoittuvaa MacBook Airia kesän aikana. Aiemman MacBook Airin tapauksessa Apple joutui tekemään kompromisseja ja päätyi käyttämään vanhaa Core 2 Duo -prosessoria.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille