AfterDawn logo

Nvidialta passiivijäähdytteinen GeForce GT 520

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kiinankieliselle Zol.com.cn-verkkosivulle (sivu poistettu, Googlen välimuisti) on vuotanut tietoja ja kuvia Nvidian suunnittelemasta GeForce GT 520 -näytönohjaimesta. Malli on passiivijäähdytyksen ansiosta omiaan HTPC-koneisiin.

GPU-Z-ruutukaappauksen perusteella GT 520:sta löytyy vain 48 CUDA-ydintä, kahdeksan ROP-yksikköä, 64-bittinen muistiväylä ja 1024 megatavua DDR3-muistia. Ytimen kellotaajuus (ASL:n valmistamassa mallissa) on asetettu 810 megahertsiin ja muisti toimii 897 megahertsin kellotaajuudella. Ulostulojen osalta GT 520:sta löytyy tuttu kolmikko: HDMI, VGA ja DVI.

Vaatimattomista spesifikaatioista huolimatta ASL:n näytönohjaimessa käytetty jäähdytyssiili on hervottoman suuri. Sen vuoksi ohjain vie kaksi korttipaikkaa, eli yhtä paljon kuin nopeimmat näytönohjainmallit. 3DMark Vantagella ajetun testin perusteella ohjain on vain hieman nopeampi kuin nopeimmissa Sandy Bridge -prosessoreissa käytetty HD Graphics 3000 -ohjain.

Ohjaimen julkaisupäivämäärää tai hintatietoja ei toistaiseksi tiedetä. GT 520:n odotetaan kuitenkin maksavan noin 50 euroa.


KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.