Nvidialta passiivijäähdytteinen GeForce GT 520

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidialta passiivijäähdytteinen GeForce GT 520
Kiinankieliselle Zol.com.cn-verkkosivulle (sivu poistettu, Googlen välimuisti) on vuotanut tietoja ja kuvia Nvidian suunnittelemasta GeForce GT 520 -näytönohjaimesta. Malli on passiivijäähdytyksen ansiosta omiaan HTPC-koneisiin.

GPU-Z-ruutukaappauksen perusteella GT 520:sta löytyy vain 48 CUDA-ydintä, kahdeksan ROP-yksikköä, 64-bittinen muistiväylä ja 1024 megatavua DDR3-muistia. Ytimen kellotaajuus (ASL:n valmistamassa mallissa) on asetettu 810 megahertsiin ja muisti toimii 897 megahertsin kellotaajuudella. Ulostulojen osalta GT 520:sta löytyy tuttu kolmikko: HDMI, VGA ja DVI.

Vaatimattomista spesifikaatioista huolimatta ASL:n näytönohjaimessa käytetty jäähdytyssiili on hervottoman suuri. Sen vuoksi ohjain vie kaksi korttipaikkaa, eli yhtä paljon kuin nopeimmat näytönohjainmallit. 3DMark Vantagella ajetun testin perusteella ohjain on vain hieman nopeampi kuin nopeimmissa Sandy Bridge -prosessoreissa käytetty HD Graphics 3000 -ohjain.

Ohjaimen julkaisupäivämäärää tai hintatietoja ei toistaiseksi tiedetä. GT 520:n odotetaan kuitenkin maksavan noin 50 euroa.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille