AMD puhuu tulevaisuuden näytönohjaimista kesäkuussa

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD puhuu tulevaisuuden näytönohjaimista kesäkuussa
X-bit Labsin tietojen mukaan AMD tulee kertomaan kesäkuun puolivälissä järjestettävässä AMD Fusion Development Summit -tapahtumassa muutamia tietoja sen tulevasta näytönohjainsukupolvesta, jonka koodinimen pitäisi olla Southern Islands. Lisäksi tarjolla on APU-suorittimien ja ohjelmistokehityksen trendejä.

Tapahtuman aikana Eric Demers, AMD:n CTO, tulee kertaamaan viime vuosien kehityksen näytönohjainten saralla VLIW5 ja VLIW4 -arkkitehtuurien ja käskykantojen osalta. Lisäksi Demers tekee katsauksen AMD:n tulevaan näytönohjainsukupolveen ja sen tuomiin uusiin mahdollisuuksiin.

Todennäköisesti AMD tulee Nvidian tavoin jatkamaan GPGPU:n edistämistä, eli perinteisesti CPU:lle tarkoitettujen laskentataakkojen siirtämistä näytönohjaimelle. Southern Islands -sukupolveen siirryttäessä myös käytetty prosessitekniikka siirtyy 28 nanometriin, joka mahdollistaa entistä tehokkaammat piirit.Jos AMD jatkaa hyvin toiminutta Sweet Spot -strategiaansa, se tulee todennäköisesti pienentämään high-end piirinsä kokoa sen sijaan, että se pysyisi Caymanin nykyisessä 380 mm^2 luokassa. Virallista aikataulua tulevalle näytönohjainsukupolvelle ei vielä ole, mutta jos 28 nm siirtyminen sujuu ongelmitta, voinee uusia HD 7000 -sarjan kortteja odotella loppuvuodesta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille