AfterDawn logo

AMD puhuu tulevaisuuden näytönohjaimista kesäkuussa

Panu Roivas Panu Roivas

X-bit Labsin tietojen mukaan AMD tulee kertomaan kesäkuun puolivälissä järjestettävässä AMD Fusion Development Summit -tapahtumassa muutamia tietoja sen tulevasta näytönohjainsukupolvesta, jonka koodinimen pitäisi olla Southern Islands. Lisäksi tarjolla on APU-suorittimien ja ohjelmistokehityksen trendejä.

Tapahtuman aikana Eric Demers, AMD:n CTO, tulee kertaamaan viime vuosien kehityksen näytönohjainten saralla VLIW5 ja VLIW4 -arkkitehtuurien ja käskykantojen osalta. Lisäksi Demers tekee katsauksen AMD:n tulevaan näytönohjainsukupolveen ja sen tuomiin uusiin mahdollisuuksiin.

Todennäköisesti AMD tulee Nvidian tavoin jatkamaan GPGPU:n edistämistä, eli perinteisesti CPU:lle tarkoitettujen laskentataakkojen siirtämistä näytönohjaimelle. Southern Islands -sukupolveen siirryttäessä myös käytetty prosessitekniikka siirtyy 28 nanometriin, joka mahdollistaa entistä tehokkaammat piirit.


Jos AMD jatkaa hyvin toiminutta Sweet Spot -strategiaansa, se tulee todennäköisesti pienentämään high-end piirinsä kokoa sen sijaan, että se pysyisi Caymanin nykyisessä 380 mm^2 luokassa. Virallista aikataulua tulevalle näytönohjainsukupolvelle ei vielä ole, mutta jos 28 nm siirtyminen sujuu ongelmitta, voinee uusia HD 7000 -sarjan kortteja odotella loppuvuodesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT