Sandy Bridge nöyrtyi yli 6 GHz:iin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Sandy Bridge nöyrtyi yli 6 GHz:iin
Japanilainen ylikellottaja Booooon on ensimmäisenä onnistunut rikkomaan Intelin toisen sukupolven Core i7 -prosessorilla kuuden gigahertsin rajapyykin. Hän saavutti 6003,38 megahertsin kellot Core i7-2600K -prosessorilla.

Booooonilla oli käytössä Asuksen Maximus IV Extreme -emolevy, neljä gigatavua Corsairin Dominator GT -muistia sekä tietysti tynnyrillinen nestemmäistä typpeä. Kyseisillä vermeillä hän onnistui kellottamaan BCLK-taajuutta 107,2 MHz:iin, mikä on poikkeuksellisen hyvin ottaen huomioon Sandy Bridge -prosessoreiden asettamat rajoitteet. Kertoimeen jäi vielä yhden pykälän verran pelivaraa, sillä Booooon käytti kerrointa x56 (max. x57). Tarpeeksi vakaan koneen hän sai asettamalla ytimen jännitteeksi 1,68 volttia.

Valitettavasti japanilaiskellottaja joutui säätämään kellotaajuuksia alemmaksi saadakseen koneen PiFast-vakaaksi. 5994 megahertsin lukemilla hän onnistui suorittamaan PiFastin 12,25 sekunnin ajalla, joka on kaikkien aikojen kolmanneksi nopein (nopein 12,01 s ja toiseksi nopein 12,08).

1 kommentti

Varpomaa
JUMALAUTA! Siinä onkin jo nopea prossu. Pelitkin pyöris varmaa iha loistavasti. Näyttis varmaa tosin jättäis...

Western Digital 1TB, 2xGTX680, Intel Core i5-2500K, Corsair AX 1200W, CM Storm Scout, 8gb DDR3

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille