Llano-piirien toimitukset alkoivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Llano-piirien toimitukset alkoivat
AMD:n tuoreen blogimerkinnän mukaan yhtiön Fusion-prosessoreiden toista aaltoa edustavien Llano-koodinimellisten prosessoreiden (A-sarja) toimitukset ovat alkaneet. Llano-piirien virallinen julkaisu on kesäkuussa, jolloin myyntiin tulee viisi prosessorimallia (kts. alla oleva kuva).

Llanot kuuluvat siis AMD:n Fusion-hankkeen siipien alle, joten niistä löytyy prosessoriytimien lisäksi samalta piisirulta grafiikkaydin. Prosessorit on kohdistettu keskiluokan työpöytäkoneisiin ja AIO-tietokoneisiin. Llanoista löytyy mallista riippuen kaksi tai neljä Globalfoundriesilla 32 nm:n SOI-tekniikalla valmistettua, K10.5+-arkkitehtuuriin ("Husky") perustuvaa prosessoriydintä. Kaikista malleista löytyy kaksikanavainen DDR3-muistinohjain, PCIe 2.0 -ohjain ja (kolmea malli lukuun ottamatta) neljä megatavua L2-välimuistia.

Neliytimisissä malleihin on yhdistetty joko 320 tai 400 stream-ytimestä koostuva BeaverCreek-näytönohjain ja kaksiytimisistä malleista löytyy kaikista 160 stream-ytimen WinterPeak-ohjain. Prosessoreiden graafiseen suorituskykyyn voi tutustua AMD:n videon kautta:Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille