Globalfoundries otti askeleen kohti alle 22 nanometrin prosesseja

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Globalfoundries otti askeleen kohti alle 22 nanometrin prosesseja
Globalfoundries on liittynyt johtavan puolijohdetutkimuskonsortiumin IMEC:n yhteistyökumppaniksi. Puolijohdevalmistaja hakee jäsenyydellä apua alle 22 nanometrin valmistustekniikoiden kehitykseen. Vanhat kumppanuussuhteet kuitenkin säilyvät ennallaan, muiden muassa IBM:n kanssa.

AMD:n hovivalmistaja Globalfoundries liittyi IMEC:n CMOS- ja GaN-on-Silicon-tekniikoiden tutkimusohjelmiin. GF:n mukaan IMEC on maailman suurimpia alan tutkimuskonsortiumeja, jossa on tehty keskeisimpiä alaan tulevaisuutta ohjaavia keksintöjä. Siksi Globalfoundriesin kannattaa olla mukana IMEC:ssä. Pitemmällä aikavälillä GF toivoo saavansa CMOS-tutkimusohjelmasta tärkeää tutkimustietoa alle 22 nanometrin valmistustekniikoihin liittyen. IMEC:llä on hallussaan tarvittavaa tietoa ja materiaaleja tekniikoiden kehittämistä varten.

GaN-tutkimusohjelmaan liittymisellä GF toivoo saavansa tietoa vähävirtaisten ja edullisten piisirujen kehittämisestä.

Globalfoundries aloittaa 20/22 nanometrin tekniikalla valmistettujen sirujen testituotannon tämän vuoden lopulla. Massatuotanto alkaa vuonna 2013.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille