Hynix julkisti tietoja DDR4-muisteistaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Hynix julkisti tietoja DDR4-muisteistaan
Eteläkorealainen Hynix Semiconductor ilmoitti, että se on onnistunut kehittämään kahden gigatavun DDR4-muistikamman. Ensimmäisenä DDR4-muistin (DIMM) kehittämisestä raportoi Samsung tämän vuoden alussa.

Hynixin kehittämä DDR4-muistikampa on SODIMM-tyyppiä, joten sen ensisijainen markkinasegmentti on pienet palvelimet ja työpöytäkoneet sekä kannettavat. Yhtiön ilmoittamien lukujen mukaan muistikamman nopeus on 2400 MHz ja käyttöjännite on 1,2 volttia. Muistikammoissa käytetyt muistipiirit on valmistettu prosessilla, jolla päästään kokoluokaltaan 30 nanometrin viivanleveyteen (ts. viivanleveys vaihtelee välillä 30–39 nm). Hynixin muistit täyttävät JEDEC-standardin.

Aivan hetikohta DDR4-muistit eivät ole markkinoille ryntäämässä, sillä Hynix ilmoitti massatuotannon alkavan vasta vuoden 2012 loppupuoliskolla. Samsung ilmoitti aloittavansa tuotannon samaoihin aikoihin. Markkinatutkimusyhtiö iSupplin mukaan DDR4-muisteista tulee valtavirtaa vuonna 2015.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 17 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 9 Kannettavat tietokoneet
Uusi kone 1200€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Videoketju 375 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4610 Vapaata keskustelua
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 3 Windows -ongelmat
PC uudet järkevät komponentit 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näyttöteline kolmelle 27" näytölle 4 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä