AMD "kannustaa" Globalfoundriesia parempaan työhön

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD "kannustaa" Globalfoundriesia parempaan työhön
AMD:n julkaiseman tiedotteen mukaan yhtiö on uusinut 32 nanometrin prosessilla valmistettuja siruja koskeneen sopimuksen Globalfoundriesin kanssa. Sopimukseen tehtiin olennainen muutos, joka kielii AMD:n tyytymättömyydestä GF:n tuloksiin.

Alalla on ollut tapana maksaa jokaisesta piikiekosta, jolle valotetaan prosessoreiden ja grafiikkaytimien sirut. Myös silloinkin vaikka koko kiekko menisi pilalle. Myös AMD on tähän asti maksanut Globalfoundriesille piikiekkojen mukaan, mutta uusitun sopimuksen myötä tilanne muuttuu. Tästä eteenpäin AMD maksaa vain käyttökelpoisten sirujen perusteella. Tällainen käytäntö on hyvin harvinainen alalla.

AMD itse kutsuu sopimusmuutosta kannustimeksi. AMD haluaa, että GF tekee aiempaa enemmän töitä paremman saannon saavuttamiseksi 32 nanometrin prosessilla. Rumasti sanottuna AMD on ollut tyytymätön yhteistyökumppaninsa aikaansaannoksiin, eikä halua maksaa enää tyhjästä. Muutos koskee ainoastaan 32 nanometrin prosessia, 40 nm:n prosessilla tuotettujen sirujen kohdalla menetellään kuten alalla on muutoinkin tapana.

Toisaalta, ainakin SemiAccuraten tuoreiden sisäpiirilähteiden mukaan Llano-sirujen tuotanto on sujunut mukavasti, joten kovin massiivisia ongelmia prosessissa ei pitäisi olla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille