Intel paketoi Virtu-ohjelmiston H67- ja Z68-emolevyihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Intel paketoi Virtu-ohjelmiston H67- ja Z68-emolevyihin
LucidLogix on onnistunut solmimaan merkittävän sopimuksen Intelin kanssa, sillä vastaisuudessa tiettyjen Intelin H67- ja Z68-emolevyjen myyntipakkausten mukana toimitetaan Virtu-virtualisointiohjelmisto.

Israelilaisen LucidLogixin kehittämä Virtu mahdollistaa käytössä olevan näytönohjaimen vaihtamisen lennossa. Rautalangasta vääntäen: ohjelma siirtää vetovastuun Sandy Bridge -prosessorin näytönohjaimelle jos järjestelmältä ei vaadita kovaa graafista suorituskykyä. Tällöin tietokoneen erillinen näytönohjain asetetaan lepotilaan, jolloin virrankulutus laskee. Vastaavasti kun koneelta vaaditaan graafista suorituskykyä, niin Virtu siirtää lennossa vetovastuun erilliselle näytönohjaimelle. Perusperiaate Virtussa on siis sama kuin Nvidian Optimus-tekniikassa, jota käytetään monissa kannettavissa tietokoneissa.


Emolevyvalmistajista ainoastaan Intel on ilmoittanut Virtu-tuesta. Muiden emolevyvalmistajien uskotaan seuraavan Intelin perässä, viimeistään silloin kun Z68-emolevyt ilmestyvät kauppoihin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Fin_boy
kuulostaa hyvältä ainakin minusta.

I5 2500K, 7950, p8p67 DLX.

teppoI
Sitä se onkin, varsinkin jos koneesta löytyy vähänkin tehokkaampi näytönohjain. Etuja on niin lämmöntuoton, melun kuin virrankulutuksenkin suhteen.

Kommentoi uutista