AfterDawn logo

Intel paketoi Virtu-ohjelmiston H67- ja Z68-emolevyihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

LucidLogix on onnistunut solmimaan merkittävän sopimuksen Intelin kanssa, sillä vastaisuudessa tiettyjen Intelin H67- ja Z68-emolevyjen myyntipakkausten mukana toimitetaan Virtu-virtualisointiohjelmisto.

Israelilaisen LucidLogixin kehittämä Virtu mahdollistaa käytössä olevan näytönohjaimen vaihtamisen lennossa. Rautalangasta vääntäen: ohjelma siirtää vetovastuun Sandy Bridge -prosessorin näytönohjaimelle jos järjestelmältä ei vaadita kovaa graafista suorituskykyä. Tällöin tietokoneen erillinen näytönohjain asetetaan lepotilaan, jolloin virrankulutus laskee. Vastaavasti kun koneelta vaaditaan graafista suorituskykyä, niin Virtu siirtää lennossa vetovastuun erilliselle näytönohjaimelle. Perusperiaate Virtussa on siis sama kuin Nvidian Optimus-tekniikassa, jota käytetään monissa kannettavissa tietokoneissa.


Emolevyvalmistajista ainoastaan Intel on ilmoittanut Virtu-tuesta. Muiden emolevyvalmistajien uskotaan seuraavan Intelin perässä, viimeistään silloin kun Z68-emolevyt ilmestyvät kauppoihin.

2 KOMMENTTIA

Fin_boy1/2

kuulostaa hyvältä ainakin minusta.

teppoI2/2

Sitä se onkin, varsinkin jos koneesta löytyy vähänkin tehokkaampi näytönohjain. Etuja on niin lämmöntuoton, melun kuin virrankulutuksenkin suhteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT