Tablet-kiistat johtivat Acerin toimitusjohtajan eroon

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tablet-kiistat johtivat Acerin toimitusjohtajan eroon
Teknologiajättien johtajavaihdokset jatkuvat, kun Acerin toimitusjohtaja Gianfranco Lanci on jättänyt yhtiön johtokunnalle eroanomuksensa. Lanci on johtanut yhtiötä vuodesta 2008 lähtien ja hänen kaudellaan Acerista on kasvanut iso tekijä PC-markkinoilla.

Yhtiön lehdistötiedotteessa eron syyksi mainitaan Lancin ratkaisemattomat erimielisyydet johtokunnan kanssa. Acerilta kerrotaan, että Lanci ja johtokunta eivät kuukausien neuvotteluista huolimatta päässeet yhteisymmärrykseen yhtiön strategian painopisteistä. Näkemykset erosivat esimerkiksi kasvutavoitteiden, asiakaslisäarvon tuottamisen, brändin kehittämisen ja resurssien kohdentamisen osalta.

Erimielisyydet liittynevät käytännössä suurelta osin tablettien aiheuttamiin merkittäviin muutoksiin PC-markkinoilla. Acerin tiedotteessa mainitaa yhtiön investoivan tablet-markkinoille vain harkiten, mutta tähdäten silti huipulle. Yhtiön painopiste pysyy kuitenkin perinteisillä PC-markkinoilla.

Erimielisyydet tablet-markkinoiden tärkeydestä johtivat alkuvuodesta myös AMD:n toimitusjohtajan Dirk Meyerin eroon. Meyer ei ollut halukas investoimaan lisää mobiliiprosessorien kehitykseen kun yhtiön johtokunta näki uudet markkinat hyvänä kasvumahdollisuutena.

Toimitusjohtajan virkaa ryhtyy väliaikaisesti hoitamaan hallituksen puheenjohtaja J.T. Wang. Luvassa on koko yhtiötä koskevia organisaation ja toimintojen säätöjä, joiden on tarkoitus taata yhtiölle kestävä kehitys tulevaisuudessakin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille