AfterDawn logo

Microsoft epäilee tablettien tarvetta tulevaisuudessa

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Huolimatta koko tietotekniikka-alan vallanneesta tablet-innostuksesta Microsofin maailmanlaajuisesta tutkimuksesta ja strategiasta vastaava Craig Mundie ei ole täysin vakuuttunut tablettien olemassaolon tarpeellisuudesta. Mundie kertoi Australiassa pidetyssä seminaarissa, että "En ole varma, jäävätkö iPadin kaltaiset tabletit käyttöön vai ei".

Asiasta uutisoivan Sydney Morning Heraldin mukaan Mundie uskoo älypuhelimista muodostuvan tulevaisuudessa pääasiallinen mobiililaite.

"Kun älypuhelimet kehittyvät, niistä tulee muodostumaan kaikkein henkilökohtaisin tietokone kun perinteiset kannettavat jäävät siireltäviksi työpöydiksi" Mundie ennustaa.

Mundie haluaa tehdä selvän eron mobiilin ja liikuteltavan tekniikan välille. Mobiilitekniikkaa käytetän liikkellä ollessa ja liikuteltava siirretään toiseen paikkaan käytettäväksi. Mundie näkee tabletit sijoittuneena näiden kahden välimaastoon, mutta älypuhelinten kehitys saattaa tehdä erilliset tabletit tarpeettomiksi tulevaisuudessa.


Vaikka Microsoftilla ei välttämättä uskottaisi tablettien tulleen jäädäkseen, pahasti kehityksen kelkasta jäänyt yhtiö aikoo tulevina vuosina vallata osuuden tablet-markkinoista. Tulossa on ARM-pohjaisilla laitteilla toimiva versio Windows 8 -käyttöjärjestelmästä ja kosketusnäytöille optimoitu käyttöliittymä.

5 KOMMENTTIA

syrtek661/5

M$ dissaa tabletteja koska itse eivät pärjää tablet markkinoilla. Eivätkä sen puoleen phone puolella. Kohta saavat tapella myös työpöydälläkin markkinoista Linuxin kanssa.

Pc_P2/5

Noh itse en tabllettia tarvitsisi mihinkään.
Nettin selailu sujuu pienellä läppärilläkin missä vain.

ZZboy3/5

En tuota Mikrosoftin lausuntoa epäile yhtään. Tänään juuri kuulin miten Microsoftin myynti/markkinointi pelaa, asiakas: "Onko teillä hyviä tabletkoneita?" MS:"Meidän Office paketti on todella monikäyttöinen". "No entäs älypuhelimia?". MS: "Officella voit vaikka kirjoittaa kirjan tai käyttää taulukkolaskentaa raha-asioittesi hoitoon". "Tyttäreni tarvitsis myös mp3 soittimen". MS:"Office PowerPointilla voit...". "Olen juuri päättänyt ostaa MacBook läppärin ja..". MS:"HEI, Office toimii erittäin hyvin Mac-koneissa, annas kun mä näytän".

Bluejack4/5

Ihan asiaa puhuu ainakin nykylaitteiden suhteen. Rupee 4:3 tuumanen äö-luuri menemään tuon tabletin virkaa helposti,kun sillä voi soittaa pirauttaakin vielä kaiken hineouden lisäksi. Tosin kehitys menee sellaista kyytiä jotta helposti voin olla 5vuoden päästä erimieltä asiasta.

wipe20005/5

Kun puhelimien suurin ongelma tehokäytössä on niiden näytön pienuus ja toisaalta taas tabletin tai läppärin suurin ongelma päivittäiskäytössä on niiden suuri koko, niin on hauska nähdä, millainen laite se on, jossa ominaisuudet lopulta sopivimmalla tavalla yhdistyvät. Uskoisin sen olevan lähempänä puhelinta kuin 10" tablettia, ellei joku rullattava tai muuten pieneen tilaan mahtuva näyttö oikeasti breikkaa läpi.

Puhelinominaisuuksien lisäämisen tabletteihin tai läpppäreihin ei kyllä luulisi olevan kovin suuri tekninen tai taloudellinen ponnistus varsinkaan Samsungin tai Nokian tapaisille puhelinosaajille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT