Komponenttipula saa emolevyjen hinnat nousuun

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Komponenttipula saa emolevyjen hinnat nousuun
Emolevyjen hintojen odotetaan kevään mittaan nousevan jo toisen kerran tänä vuonna. Digitimes raportoi, että syynä on Japanin maanjäristysten ja siitä seuranneen sähkön säännöstelyn aiheuttama pula tärkeistä komponenteista. Alkuvuodesta emolevyvalmistajat nostivat hintoja vedoten manner-Kiinan nousseisiin työvoimakustannuksiin ja kalliisiin raaka-aineisiin.

Digitimesin lähteiden mukaan hintojen heilahtelut ovat jo nähtävissä komponenttiteollisuuden käyttämissä raaka-aineissa. Tarjontaa suuremman kysynnän vuoksi nousevien komponenttien hintoja tullaan siirtämään lopputuotteisiin huhtikuusta alkaen.

Toukokuun aikana hintojen odotetaan nousevan 3 - 8 prosentin verran. Tulevina kuukausina voi olla odotettavissa vielä lisää korotuksia, sillä yhtiöt kertovat tarkkailevansa tilannetta tiiviisti ja säätävänsä hinnoittelua kulujen perusteella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille