Ivy Bridget sisältävät PCIe 3.0 -ohjaimen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ivy Bridget sisältävät PCIe 3.0 -ohjaimen
Uusi Ivy Bridge -huhusykli on taas alkanut pienen tauon jälkeen. SemiAccuraten saamat tiedot vahvistavat, että Intelin tulevissa prosessoreissa käytetään PCIe 3.0 -ohjainta 2.x-version sijasta. Tähän asti ohjainvalinta on ollut epäselvä.

PCIe 3.0 -kaistojen leveys on kaksinkertainen verrattuna toisen sukupolven PCIe-väyliin – eli siis 1 GB/s. SemiAccuraten dian mukaan Ivy Bridge -prosessoreiden ohjain tukee neljää PCIe 2.0 -kaistaa ja 16 PCIe 3.0 -kaistaa, jotka voidaan tarvittaessa jakaa kahdeksi x8-väyläksi. PCIe 3.0:n spesifikaatiot lyötiin lukkoon viime marraskuussa.

Dia antaa myös vahvistuksen Panther Point -piirisarjan tulevasta nimestä, joka on yllätyksettömästi 7-sarja. 7-sarja on ensimmäinen Intel-piirisarja, joka tukee natiivisti USB 3.0:aa. Mukana on myös kaksi SATA 6 Gbps- ja neljä SATA 3 Gbps-liitäntää. Piirisarja tukee kolmea eri näyttösignaalia, kun nykyiset Sandy Bridge -pohjaiset kokoonpanot tukevat vain kahta.

Ivy Bridgen grafiikkaytimessä on 16 EU-yksikköä eli 30 prosenttia enemmän kuin Sandy Bridgeissä. Lisäksi edelliseen on tulossa DirectX 11 -tuki ja prosessoriin integroidaan grafiikkaydintä varten omaa näyttömuistia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille