AfterDawn logo

Uusi artikkeli: Testissä Intelin 510-sarjan SSD-asemat

Teemu Laitila Teemu Laitila

Intel julkaisi jokunen viikko sitten uudet 510-sarjan SSD-asemat. 510-sarja on Intelin ensimmäinen nopeampaan SATA 6 Gb/s -liitäntään perustuva SSD-asema, jonka julkaisu sattuu sopivasti yhteen yhtiön ensimmäisten uusien nopeaa SATA-liitäntää tukevien piirisarjojen kanssa. 510-sarja perustuu vanhemmissakin asemissa käytettyyn 32 nm:n flash-muistiin sekä Marvellin muistiohjaimeen.

SATA 6 Gb/s ei ole enää harvinaisuus markkinoilla ja siihen perustuvia SSD-asemia on nähty muun muassa Crucialilta (RealSSD C-300) ja OCZ:lta (Vertex 3). Tässä testiartikkelissa Intelin 510-sarja laitetaan vastakkain muiden markkinoilta löytyvien SATA 6 Gb/s -asemien kanssa ja sitä verrataan myös Intelin aiemman sukupolven X25-M-asemaan, joka ilmestyessään asetti standardin nopealle suorituskyvylle.

510-sarja ei ole kuitenkaan varsinainen seuraaja kovaan maineeseen nousseelle X25-M-mallille, vaan kyseessä on välimallin asema joka tuotiin markkinoille ennen tänään julkaistua 320-sarjaa, jonka testi on luvassa ensi viikolla.


Testissä Intelin 510-sarjan SSD-asemat: SATA 6 Gb/s saapuu

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT