Intel aikaistaa Ivy Bridge -julkaisua Bulldozereiden vuoksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Intel aikaistaa Ivy Bridge -julkaisua Bulldozereiden vuoksi
Vaikka AMD:n uuteen Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Zambezi-prosessorit ovat vasta tulossa markkinoille eikä niistä ole saatu vielä kunnollisia testituloksia, niin ne ovat saaneet Intelin varpailleen. Tuoreimpien huhujen mukaan Intel on päättänyt aikaistaa Ivy Bridge -prosessoreiden julkaisua Bulldozer-arkkitehtuurin vuoksi.

Vaikka mitään virallista tietoa Ivy Bridge -prosessoreiden julkaisusta ei ole vielä olemassa, niin markkinat ovat odottaneet niitä vuoden 2012 CES-messuille. KitGurun saamien tietojen mukaan tämä ei ehkä enää pidä paikkaansa, vaan Intel on päättänyt julkistaa 22 nanometrin prosessilla tuotetut prosessorit hieman aiemmin. Syynä tähän KitGuru pitää AMD:n Zambezi-prosessoreiden suorituskykyä, jota Intel pitää ilmeisesti kovana uhkana.

Intelin pitäisi ainakin teoriassa pystyä haastamaan AMD:n tulevat prosessorit helpostikin Ivy Bridge -malleilla. Niissä uudistukset eivät ole jääneet pelkkään valmistusprosessin pienentämiseen, vaan prosessoriytimien pitäisi olla noin 20 prosenttia ja grafiikkaytimen 30 prosenttia suorituskykyisempiä verrattuna samanhintaisiin Sandy Bridge -prosessoreihin.

1 kommentti

t0ivanen
Että näin. Tiedä nyt tilaako 2500k vai ei ..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. maaliskuu, 2011 @ 13:13

- Antec Sonata III & 500W - Intel E8500 4Ghz - Ati Radeon HD 6970 HIS 2gb - Asus P5QL PRO - Kingston 4gb 1066Mhz DDR2 - ...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille