AfterDawn logo

Intel aikaistaa Ivy Bridge -julkaisua Bulldozereiden vuoksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Vaikka AMD:n uuteen Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Zambezi-prosessorit ovat vasta tulossa markkinoille eikä niistä ole saatu vielä kunnollisia testituloksia, niin ne ovat saaneet Intelin varpailleen. Tuoreimpien huhujen mukaan Intel on päättänyt aikaistaa Ivy Bridge -prosessoreiden julkaisua Bulldozer-arkkitehtuurin vuoksi.

Vaikka mitään virallista tietoa Ivy Bridge -prosessoreiden julkaisusta ei ole vielä olemassa, niin markkinat ovat odottaneet niitä vuoden 2012 CES-messuille. KitGurun saamien tietojen mukaan tämä ei ehkä enää pidä paikkaansa, vaan Intel on päättänyt julkistaa 22 nanometrin prosessilla tuotetut prosessorit hieman aiemmin. Syynä tähän KitGuru pitää AMD:n Zambezi-prosessoreiden suorituskykyä, jota Intel pitää ilmeisesti kovana uhkana.


Intelin pitäisi ainakin teoriassa pystyä haastamaan AMD:n tulevat prosessorit helpostikin Ivy Bridge -malleilla. Niissä uudistukset eivät ole jääneet pelkkään valmistusprosessin pienentämiseen, vaan prosessoriytimien pitäisi olla noin 20 prosenttia ja grafiikkaytimen 30 prosenttia suorituskykyisempiä verrattuna samanhintaisiin Sandy Bridge -prosessoreihin.

1 KOMMENTTI

t0ivanen1/1

Että näin. Tiedä nyt tilaako 2500k vai ei ..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT