AfterDawn logo

Murtazin: Googlelta oma Nexus Tablet jo kesällä

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Venäläisen Mobile-review-sivuston ylläpitäjä Eldar Murtazin väittää Googlen suunnittelevan yhtiön omalla nimellä brändätyn tabletin julkaisua. Mahdollisesti Nexus Tablet -nimellä julkaistava tablet toimisi aiempien Nexus-laitteiden tapaan eräänlaisena referenssialustana muille valmistajille. Murtazinin mukaan Nexus Tabletin valmistaisi LG.

Toisin kuin puhelinten tapauksessa, Nexus Tablet ei tule olemaan ensimmäinen tablet-Androidilla varustettu laite. Markkinoilta löytyy jo Motorolan Xoom ja useiden muiden valmistajien Honeycomb-tabletteja odotellaan lähikuukausina. Xoom ja Honeycomb ovat kuitenkin saaneet useissa arvosteluissa kriitikkiä osakseen, sillä käyttöjärjestelmä ei ole vielä loppuun asti hiottu ja Google joutui selvästi kiirehtimään sen markkinoille saamista.


Murtazinin mukaan Google kuitenkin säästelee huomattavasti valmiimpaa Android 3.x -versiota omaan Nexus-tablettiinsa. Tuoreempi Honeycomb tulee muiden valmistajien käytettäväksi vasta kun Google on saanut oman referenssilaitteensa ulos. Murtazin veikkaa LG:n valmistaman Nexus Tabletin saapuvan myyntiin kesällä tai alkusyksystä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Murtazin väittää myös, että Android-tabletteja valmistavat yhtiöt joutuvat allekirjoittamaan Googlen kanssa sopimuksen, jossa niitä kielletään päivittämästä alunperin Android 2.x -versiota käyttäneita tabletteja uusimpaan versioon. Murtazin ei kuitenkaan valota tarkemmin väitetyn sopimuksen taustoja ja syitä. Jos tieto pitää paikkansa, Samsungin ensimmäisen sukupolven Galaxy Tabien omistajat saanevat Honeycomb-päivityksensä ainoastaan epävirallisista lähteistä.

1 KOMMENTTI

jokke13 (vahvistamaton)1/1

Jos tuo pitää paikkansa, että Google kontrolloi kumppaneitaan allekirjoittamaan em. kaltaisia sopimuksia, niin eipä ole Google juuri Applea parempi tämän suhteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT