iPad 2: Katkeileva Wi-Fi-yhteys tekee paluun

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (11)

iPad 2: Katkeileva Wi-Fi-yhteys tekee paluun
Apple julkaisi viime vuoden alussa paljon huomiota saaneen iPad-tabletin. Pian julkaisun jälkeen ilmeni, että joissakin yksittäisissä laitteissa wlan-yhteys oli heikko tai se katkeili jatkuvasti. Jotkin asiat eivät tunnu muuttuvan, sillä samat ongelmat näyttäisivät riivaavan myös uuden iPad 2:n omistajia.

Applen tukifoorumille lähetetty iPad 2:n katkeilevia Wi-Fi-yhteyksiä koskeva ketju on paisunut jo 11-sivuiseksi. Ongelma tuntuisi toistuvan kaikissa iPad 2 -versioissa, mutta ongelman laajuus ei ainakaan tässä vaiheessa tunnu olevan yhtä suuri kuin MacBook Pro -tietokoneiden kaatuminen rasituksessa. Myös alkuperäisen iPadin huonot Wi-Fi-yhteydet koskivat melko pientä asiakasryhmää.

Joissain tapauksissa reitittimen asettaminen vain yhdelle verkkotekniikalle (esim. 802.11g, mikäli reititin tukee useaa standardia: b, g ja n) näyttäisi ratkaisevan ongelman. Joidenkin mukaan myös 3G-yhteyden päällekytkeminen parantaa wlan-yhteyttä. Yleispäteviä konsteja ongelman ratkaisemiseksi nämä eivät ole, vaan ne ovat toimineet vain osalla käyttäjistä.

11 kommenttia

veeman07
Tässä teille sulavaa käyttökokemusta applepojat.
xbkrypt0n
Jokaisesta laitteesta löytyy noita WLAN vikoja eikä niistä uutisoida vaikka valitussivut ovat toistakymmentä sivua. Pitäisi iPad-käyttäjien pistää DD-WRT -reitittimeen tai muuhun kunnolliseen purkkiin tuo kiinni langattomasti niin sitten voisi eliminoida siellä puolella olevat yhteysongelmat. Jos edelleen pätkii hyvän purkin kanssa, niin sitten on itse laitteessa jotain vikaa.


EDIT: Eli siis todennäköisesti tässä on vakio yhtälö 500e laite kiinni langattomasti 0e maksaneeseen WLAN-purkkiin joka on saatu 5v sitten liittymän yhteydessä. Tämä yhdistelmä kun ei jostain käsittämättömästä syystä toimi niin haastetaan Apple oikeuteen :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. maaliskuu, 2011 @ 12:55
peex
Quote:
Eli siis todennäköisesti tässä on vakio yhtälö 500e laite kiinni langattomasti 0e maksaneeseen WLAN-purkkiin joka on saatu 5v sitten liittymän yhteydessä. Tämä yhdistelmä kun ei jostain käsittämättömästä syystä toimi niin haastetaan Apple oikeuteen

Kyllä mulla tuo jokusen vuoden vanha zyxelin halpis purkki toimii ihan hyvin. Nytkin tässä kiinteistössä on noin 8 laitetta kytkettynä siihen eikä oo kai kertaakaan katkennu yhteys.. Sähkökatkoja lukuunottamatta. Hyvin on toiminu vanhat ja ihan uudenkarheet laitteet.

Ainoa laite mikä ei ole pystynyt pitään yhteyttä yllä yli viittä minuuttia oli kaverin iphone 3g.


Kuveerty
Pakko ihan kommentoida vaikkei nyt oo niin tärkeetä itelle, mutta xbkrypt0n, voisitko esimerkiksi heittää linkkiä missä Galaxy Tabin wifi-ongelmasta löytyy toiselle kymmenelle meneviä valitusketjuja. Itse löysin Galaxy Tabista max. 4-sivuisia threadeja wifi-ongelmasta, ja se on kuitenkin julkaistu jo aikoja sitten. Kahdessa viikossa vielä applen omilla foorumeilla 11 sivua kertoo jotain ongelman laajuudesta.

Josko joskus applen kannattajat voisivat myöntää jonkun ongelman ilman tuota ainaista "jokaisessa laitteessa on vikoja". Se on ilmiselvää että kaikissa laitteissa on vikoja, mutta se taas on vain ymmärtämättömyyttä että ei myönnetä omissa lempilaitteissa olevan vikoja.

Ps. Itse en omista minkäänlaista tablettia, koska ei todellakaan ole käyttöä. Enkä omista mitään Samsungia, enkä Applea.

Pps. Täältäkin löytyy (liian) vanhaa wlanipurkkia ja ei ole kyllä ollut mitään ongelmaa niin yli tonnin läppäreissä kuin yhdessäkään Nokialaisessa puhelimessa(~10), eikä parin kaverin Androideissa tai iPhoneissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. maaliskuu, 2011 @ 14:18
xbkrypt0n
Originally posted by Kuveerty:
Pakko ihan kommentoida vaikkei nyt oo niin tärkeetä itelle, mutta xbkrypt0n, voisitko esimerkiksi heittää linkkiä missä Galaxy Tabin wifi-ongelmasta löytyy toiselle kymmenelle meneviä valitusketjuja. Itse löysin Galaxy Tabista max. 4-sivuisia threadeja wifi-ongelmasta, ja se on kuitenkin julkaistu jo aikoja sitten.
Niitä on olemassa muitakin laitteita kuin Applen iPad 2 ja Galaxy Tab.
Originally posted by Kuveerty:
Josko joskus applen kannattajat voisivat myöntää jonkun ongelman ilman tuota ainaista "jokaisessa laitteessa on vikoja".
Omistan tasan 0 Applen laitetta. Jos nyt kalahti johonkin anti-fanipoikaluuhun tuo kommenttini, niin se on vähän että voi voi :)
teosto
ei se ole vika, se on ominaisuus

kirjotushäröt saattavat johtua alkoholista. =)
vaikka niitä näenkin en vaivaudu niitä korjaamaan

Anonymous User
Katkeilee se wlan omassa HTC Desiressäkin, ettei kyllä Android-alustakaan ole välttynyt näiltä ominaisuuksilta. Mistähän se täydellinen laite siis löytyisi?
roponen
En kyllä eilen huomannut mitään ongelmia iPad 2:n wlanissa. Videot pyörivät ihan hyvin netistä, nettisivut hujahtivat aina heti selaimeen, app store latasi kaiken jouheasti... Voihan se tietty olla että ilta on menty tuurilla, pitääpä tutkailla.
Kuveerty
Originally posted by xbkrypt0n:
Originally posted by Kuveerty:
Pakko ihan kommentoida vaikkei nyt oo niin tärkeetä itelle, mutta xbkrypt0n, voisitko esimerkiksi heittää linkkiä missä Galaxy Tabin wifi-ongelmasta löytyy toiselle kymmenelle meneviä valitusketjuja. Itse löysin Galaxy Tabista max. 4-sivuisia threadeja wifi-ongelmasta, ja se on kuitenkin julkaistu jo aikoja sitten.
Niitä on olemassa muitakin laitteita kuin Applen iPad 2 ja Galaxy Tab.
Originally posted by Kuveerty:
Josko joskus applen kannattajat voisivat myöntää jonkun ongelman ilman tuota ainaista "jokaisessa laitteessa on vikoja".
Omistan tasan 0 Applen laitetta. Jos nyt kalahti johonkin anti-fanipoikaluuhun tuo kommenttini, niin se on vähän että voi voi :)
"Esimerkiksi"

Siinä nyt sattuu olemaan paras vertailupohja kun on kaksi eniten julkisuudessa pyörinyttä tabia.. Otin tuonkin ihan vain siksi että siinä on myös kaksi ainutta "laadukasta" tablettia jota olen kokeillut (iPad ja G Tab).

Ja jos pidät minua anti-fanipoikana niin ei luulisi haittaavan jos minua olisi "kolahtanut luuhun". Enkä nyt hyökännytkään sinun kimppuusi huutelemalla fanipojaksi, vaan ilmaisin asian kuten se on. Ihmettelen vain miten oletat ensimmäiseksi että purkissa on vika, kun on kuitenkin iPadin kakkosversio kyseessä ja sama ongelma on ollut edellisessäkin versiossa.. :)
ProfaneX
En tajua miten apple päästää markkinoille tuotteita joissa on nuin ilmiselviä vikoja. Esim Iphone 4. Kuka olisi uskonut että puhelinta pidetään kädessä? Ei ilmeisesti viralliset testaajat kun eivät huomanneet tuotteessa mitään vikaa.

Enkä tajua miten nämä silti myy kuin häkä.. Toivottavasti itseeni ei osu tuo aivopesu.
roponen
Originally posted by ProfaneX:
En tajua miten apple päästää markkinoille tuotteita joissa on nuin ilmiselviä vikoja. Esim Iphone 4. Kuka olisi uskonut että puhelinta pidetään kädessä? Ei ilmeisesti viralliset testaajat kun eivät huomanneet tuotteessa mitään vikaa.

Enkä tajua miten nämä silti myy kuin häkä.. Toivottavasti itseeni ei osu tuo aivopesu.
Taisit vastata omaan kysymykseesi. Jos olisit ostanut iPhone 4:n ja käyttänyt sitä, olisit kyllä huomannut että sorkkimalla sitä mainitusta kohdasta palkit vähenevät (aika lailla samaan tapaan kuin monessa muussakin luurissa jos tietää miten sorkkii), mutta myös sen että luuri pelittää tavallisessa käytössä ihan hyvin (kuten myös ne muut luurit joihin "death grip" toimii).

Uutta iPadia olen nyt rassaillut parina päivänä aika ahkerasti enkä kyllä ole huomannut wlanin pätkäisevän kertaakaan. Olen tainnut saada tiistaiversion?

Muuta mussutettavaa kyllä löytyy:
-Smart cover ei ole minusta kovin smart käyttää. Se on kömpelö viritellä, taittelun voi tehdä väärin jolloin iPad saattaa kaatua, en ole oikein keksinyt miten se auttaisi sylikäyttöä, se ei "liimaudu" laitteen taakse samaan tapaan kuin etupuolelle, joten toisinaan se kömpelösti puuhaa omiaan laitteen alla, pystyasento on hutera ja kun tässä tökitään näyttöä... Vielä kun se lisää 25% turhaa painoa kapistukseen, se on nyt jäänyt pöydälle. Reissussa sitten käyttöön.
-Akku kestää kovaakin käyttöä ihan eri tavalla kuin kännyköissä, mutta sen lataus ottaa iät ja ajat, varsinkin joidenkin koneiden USB-portista (ei tunnu latautuvan juuri ollenkaan).
-Surffatessa huomaa että resoluutio voisi todella olla parempi tässä laitteessa. Pienet tekstit näyttävät toisinaan vähemmän imartelevilta. Vielä ei ole tullut tilannetta ettei tekstistä saisi millään selvää, mutta arvatenkin sekin on vielä edessä.
-Meillä olisi useampikin käyttäjä tälle yhdelle laitteelle mutta ei tässä ole mitään nopeaa tapaa vaihtaa tunnuksia mailiin, skypeen, app storeen... Saati sitten että olisi joku fast user switching tyylinen ratkaisu.
-Näytössä näkyy tummaa kuvaa katsoessa hiukan valovuotoa reunoilta.

Silti, ihan käyttökelpoista tavaraa. Erittäin nopea, näppärä ja vastaa moniin käyttötarkoituksiin. Ilon aiheita on ainakin vielä toistaiseksi ollut paljon enemmän kuin mussutettavaa. Smart Coverin kyllä jättäisin kauppaan näillä käyttökokemuksilla. Näytöstä saatan käydä liikkeessä kysäisemässä kunhan pahin buumi menee ohi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille