AfterDawn logo

GeForce GTX 590 ei kestä jännitteen nostoa vakiojäähdytyksellä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Sivuillaan julkaisemassa viestissä Nvidia kehottaa välttämään GeForce GTX 590:n käyttöjännitteen nostoa, jos käytössä on vain vakiojäähdytys. Lisäksi sivuilla kerrotaan yhtiön parannelleen viimeisimpien ajuriversioiden ylikuumenemissuojauksia ja ainakin ylikellotusta harkitsevia kehotetaan päivittämään ajurinsa ennen toimeen ryhtymistä. Useat tekniikkasivustot raportoivat kärähtäneistä näytönohjaimista GeForce GTX 590:n julkaisun jälkeen.

"Suosittelelemme, että kaikki GeForce GTX 590:n vakiojäähdytyksen käyttäjät pitäytyvät ohjaimen tehtaalla asetetuissa käyttöjännitteissä myös ylikellotettaessa." kerrotaan Nvidialta.

Yhtiö myös kehottaa olemaan kiertämättä näytönohjaimen ylivirtasuojauksia esimerkiksi rasitustestien tapauksessa.

Nvidia on tehnyt yhteistyötä vesijäähdytysjärjestelmiä suunnittelevien valmistajien kanssa ja GTX 590:lle suunnattujen jäähdytysblokkien kerrotaan saapuvan pian markkinoille. Nvidian mukaan tehokkaammalla jäähdytyksellä voidaan saavuttaa enemmän liikkumavaraa ylikellottajille. Silti Nvidia kehottaa pitäytymään jännitteiden säädöissä enintään 12 - 25 mV:n vaihtelualueella tehdasasetuksista.


Lopuksi käyttäjiä muistutetaan, että ylikellotus tapahtuu aina omalla vastuulla ja se mitätöi näytönohjaimen takuun

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.