Intel vakuuttaa jatkavansa Itaniumin kehitystä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel vakuuttaa jatkavansa Itaniumin kehitystä
Sirujätti Intel kiistää että yhtiö olisi luopumassa palvelimiin tarkoitettujen Itanium-sirujen kehityksestä. Oracle ilmoitti aiemmin lopettavansa tuen Itanium-prosessoreille palvelinsovelluksissaan, koska yhtiön käsityksen mukaan Intel ei itse ole kiinnostunut prosessoriarkkitehtuurin jatkokehityksestä.

"Intel jatkaa Itanium-prosessoreiden kehitystä normaaliin tapaan. Työn alla on tällä hetkellä useiden sukupolvien prosessoriversiot ja ne aiotaan julkaista aikataulussa" kommentoi väitteitä Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini.

Itanium on erityisesti kriittisiin palvelinsovelluksiin tarkoitettu prosessoriarkkitehtuuri jonka ensimmäinen versio saapui markkinoille vuonna 2001. Itanium oli alun perin HP:n ja Intelin yhteinen projekti.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille