Bulldozereiden ensimmäiset testitulokset julki

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Bulldozereiden ensimmäiset testitulokset julki
OpenBenchmarking.org-sivustolle on ilmestynyt ensimmäiset AMD:n Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin testitulokset. Sivustolta löytyy tällä hetkellä ainakin viisi testiä, jotka on ajettu läpi Bulldozer-kokoonpanolla.

Testit on suoritettu kahdella kahdesta 8-ytimisestä (yhteensä 32 ydintä) sirusta koostuvalla Interlagos-palvelinprosessorilla ("AMD Eng Sample ZS182045TGG43_28"). Emolevynä on käytetty Supermicron H8DGU:ta, johon on lisätty 64 gigatavua keskusmuistia. Prosessoria testattiin Phoronix-ohjelmistolla SuSE Linux 11-, Ubuntu 10.04-, CentOS 5.4- ja Arch Linux -käyttöjärjestelmissä.

Kahdesta Interlagos-prosessorista koostuva järjestelmä näyttäisi pärjäävän erinomaisesti monisäikeisissä laskuissa (C-Ray). Alla C-Ray-testin tulokset (järjestelmien tiedot löytyvät täältä). Sivustolta löytyvien tietojen perusteella ainakin neljällä Intelin Xeon X7550 -prosessorilla on päästy nopeampaan aikaan kuin AMD:n Interlagosilla, mutta muuten AMD:n nopeus näyttäisi olevan vertaistaan vailla.


Bulldozer-järjestelmä näyttäisi pärjäävän hyvin myös Phoronix-ohjelmiston Parallel BZIP2 -pakkaustestissä. Toistaiseksi julkaistuja tuloksia on myös Stream-muistitestistä, Himenosta ja SciMark 2:sta. Vaikka testeissä käytettiinkin kahta järeää palvelinprosessoria, niin tulokset antavat katetta AMD:n puheille 50 prosenttia Phenom II:ia nopeammista prosessoreista (työpöytäprosessoreissa).

1 kommentti

jartar
Tuo testi on kyllä täysi vitsi eikä kerro kenellekkään mitään käytännön suorituskyvystä. Pistetään AMD:n 32 ytiminen kokoonpano kilpailemaan monisäikeistyksessä 3 tai 4 ytimisiä työpöytäkokoonpanoja vastaan ja ollaan innoissaan kun AMD voittaa selvästi. Inteliltä ei olla kehdattu ottaa kilpailijaksi edes HT:lla olevaa Sandy Bridgea.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille