Fujitsu vahvisti: Romleyt tulevat vuoden lopussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Fujitsu vahvisti: Romleyt tulevat vuoden lopussa
VR-Zone on saanut käsiinsä kulutuselektroniikkaa valmistavan Fujitsun roadmapin Intelin piirisarjoista ja niiden oletetuista eliniistä. Sen mukaan Intelin Romley-prosessorit (LGA 1356 ja LGA 2011) ilmestyvät tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä, kuten oli odotettukin.

Roadmapin perusteella Intelin LGA 2011- ja LGA 1356 -kannat tulevat olemaan markkinoilla yhtä kauan kuin X58-piirisarja ja LGA 1366 -kanta, eli tämän vuoden lopusta vuoden 2013 loppuun. Suurin ero 2011- ja 1356-prosessoreiden välillä on siinä, että ensimmäisessä on kaksi QPI-väylää, nelikanavainen DDR3-muistinohjain ja 40 PCIe 3.0 -kaistaa, kun jälkimmäisessä on yksi QPI-väylä, kolmikanavainen DDR3-muistinohjain ja 24 PCIe 3.0 -kaistaa. Molemmat kannat on tarkoitettu palvelimiin tai työasemiin.

Toinen mielenkiintoinen seikka roadmapissa on, että sen mukaan LGA 1155 -kannallisten prosessoreiden elinikä loppuu jo vuoden 2013 alussa (Q65- ja Q67-piirisarjat). Roadmap ei kuitenkaan sisällä Ivy Bridge -prosessoreille tarkoitetun Panther Point -piirisarjan tietoja, joten kannan elinikä jatkuu todennäköisesti ainakin vuodelle 2014.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä