ARM kehittää prosessoriarkkitehtuuria yhteistyössä Microsoftin kanssa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ARM kehittää prosessoriarkkitehtuuria yhteistyössä Microsoftin kanssa
Mobiiliprosessoreita suunnitteleva ARM on kertonut yhtiön tehneen yhteistyötä Microsoftin kanssa prosessoriarkkitehtuuriin liittyvässä projektissa. Asian paljasti Digitimes-sivuston mukaan ARM:n korkea-arvoinen johtaja yhtiön tiedotustilaisuudessa Taipeissa. Aiemmin Microsoft on kertonut yhtiöiden yhteistyön koskevan lähinnä tulevan ARM-yhteensopivan Windows 8 -käyttöjärjestelmän suunnittelua.

ARM ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia prosessoriarkkitehtuurista, jonka suunnittelussa Microsoft on ollut mukana. Yhteistyö ei välttämättä tarkoita uusia laitteistokeksintöjä, vaan saattaa liittyä ARM:n prosessoreiden Windows-yhteensopivuuden parantamiseen. Xbit-labsin mukaan Microsoft on läheisessä yhteistyössä esimerkiksi näytönohjainvalmistajien kanss yhtiön kehittämän DirectX-rajapinnan teknisten toteutusten kehityksessä.

Microsoftin odotetaan julkaisevan mobiililaitteille tarkoitetun version Windows-käyttöjärjestelmästään joskus ensi vuoden aikana. Toisaalta yhteistyö Microsoftin saattaa liittyä myös ARM:n aikaisemmin ilmoittamiin suunnitelmiin ryhtyä kilpailemaan Intelin ja AMD:n kanssa vähävirtaisten palvelinten markkinoilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 7 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä