ARM kehittää prosessoriarkkitehtuuria yhteistyössä Microsoftin kanssa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ARM kehittää prosessoriarkkitehtuuria yhteistyössä Microsoftin kanssa
Mobiiliprosessoreita suunnitteleva ARM on kertonut yhtiön tehneen yhteistyötä Microsoftin kanssa prosessoriarkkitehtuuriin liittyvässä projektissa. Asian paljasti Digitimes-sivuston mukaan ARM:n korkea-arvoinen johtaja yhtiön tiedotustilaisuudessa Taipeissa. Aiemmin Microsoft on kertonut yhtiöiden yhteistyön koskevan lähinnä tulevan ARM-yhteensopivan Windows 8 -käyttöjärjestelmän suunnittelua.

ARM ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia prosessoriarkkitehtuurista, jonka suunnittelussa Microsoft on ollut mukana. Yhteistyö ei välttämättä tarkoita uusia laitteistokeksintöjä, vaan saattaa liittyä ARM:n prosessoreiden Windows-yhteensopivuuden parantamiseen. Xbit-labsin mukaan Microsoft on läheisessä yhteistyössä esimerkiksi näytönohjainvalmistajien kanss yhtiön kehittämän DirectX-rajapinnan teknisten toteutusten kehityksessä.

Microsoftin odotetaan julkaisevan mobiililaitteille tarkoitetun version Windows-käyttöjärjestelmästään joskus ensi vuoden aikana. Toisaalta yhteistyö Microsoftin saattaa liittyä myös ARM:n aikaisemmin ilmoittamiin suunnitelmiin ryhtyä kilpailemaan Intelin ja AMD:n kanssa vähävirtaisten palvelinten markkinoilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista