AfterDawn logo

Samsungin uutuustabletit pistivät paremmaksi, ohuempia kuin iPad 2

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Samsung julkisti CTIA 2011 -tapahtumassa kaksi uutta taulutietokonetta Galaxy Tab -sarjaan. Uutuudet ovat 8,9 ja 10,1 tuuman kokoisia. Aikaisempiin malleihin verrattuna Samsung on onnistunut ohentamaan laitteita huomattavasti ja 8,6 millimetrin paksuisina ne ovat karvan verran ohuempia kuin Applen alkukuusta esittelemä iPad 2 8,8 mm:n mitoillaan. Laitteita käsitelleen CNet-sivuston toimittajan mukaan myös rakennuslaatu on aiempia malleja paremman tuntuinen.

Molemmissa malleissa Androidin tablet-koneille optimoitu versio 3.0, jonka päälle Samsung on kuitenkin kasannut oman TouchWiz-käyttöliittymän. Tableteille suunniteltu TouchWiz koostuu pääosin kotiruudulle lisätyistä widgeteistä, joka nopeuttavat usein käytettyjen toimintojen avaamista. Käyttöliittymää esiteltiin kuitenkin pelkästään vanhempien mallien avulla, sillä messuilla esillä olleet uudet ohuemmat laitteet olivat näytillä pelkästään sammutettuina.


Nyt julkistetut laitteet eroavat alkutalvesta julkaistusta 10.1" Galaxy Tabista lähinnä ohuemman ulkokuorensa osalta. Molemmat sisältävät kaksiytimisen prosessorin, kamerat laitteen etu- ja takapuolella ja tuen FullHD-videon toistolle 1280x800 pisteen ruudulla.


Kuva: Cnet.

Ohuen ulkomuodon lisäksi Applen iPad 2 asetti kilpailun tason hinnan suhteen ja Samsung lupaa molempien mallien saapuvan markkinoille halvimmillaan 499 dollarin hintaan (WiFi-yhteydet ja 16 GB tallennustilaa). Laitteita odotetaan myyntiin kesäkuun kahdeksas päivä. Yhtiö kertoi lanseeraavansa myöhemmin myös nopeilla LTE-yhteyksillä varustetut mallit.

6 KOMMENTTIA

Tnoi1/6

Mikähän näissä mahtaa olla akunkesto?

squi2/6

Originally posted by Tnoi:

Mikähän näissä mahtaa olla akunkesto?

Lukemia ei vielä ole julkaistu, laite lienee sen verran keskeneräinen, mihin viittaa myös tuo kesäkuuksi luvattu julkaisuajankohta. Messuilla esitellyt laitteet eivät nimittäin olleet edes vielä käynnissä, vaan käyttöliittymää esiteltiin vanehmpien mallien avulla (lisäsin myös uutiseen).

roponen3/6

Kun tässä nyt ei ole pitkää aikaa siitä kun iPad2 julkaistiin ja vasta sen jälkeen Samsung päivitteli sen ohuutta, haiskahtaa vähän siltä että Samsung on nyt taktisesti julkaissut pelkän ajatuksen vielä aavistuksen ohuemmasta tabletista hiukan ennen iPad 2:n maailmanlaajuista julkaisua, ilman että heillä olisi kasassa mitään sen konkreettisempaa.

Kyllähän he tuollaisen laitteen varmasti pystyvät tekemään (noilla eroavaisuuksilla proof of concept = iPad2), mutta jää jännitettäväksi pitääkö tuo deadline. On ripeää toimintaa jos homma menee ajatuksesta kaupan hyllylle kolmessa kuukaudessa. On toki myös ripeää toimintaa näyttää jo 20pv jälkeen prototyyppiä messuilla...

vetola4/6

Samsungin tuotteiden uutisointi on hieman sekavaa, varmasti kiitos yhtiön oman tiedotuksen. Onko Samsung Galaxy Tab 10.1 saamassa siis kaksi versiota vai onko aikaisemmin esitelty versio haudattu? Edellistä versiota luvattiin kauppoihin (ja mikä tärkeintä, tänne Eurooppaan) kevään aikana. Nyt toimitusta luvataan kesäkuulle (edelleen Eurooppaan?), mutta puhutaan vain Wifi versiosta. Varsinkaan täällä Suomessa ei pelkällä wifi versiolla ole juurikaan käyttöä.

Samsung kusee tehokkaasti omiin muroihinsa ellei se saa tuotteita markkinoille ASAP. Myös Googlen olisi syytä olla huolissaan, markkinoilla on suuri tilaus Android 3.0 laitteille, mutta niiden saaminen kestää liian kauan. Motorola Xoom ei riitä, eikä sitäkään saa vielä ainakaan täältä Suomesta.

ArttuH5N15/6

Sanoisin, että ovela veto Samsulta kehuskella iPad 2:n ohuutta ja sitten itse pistää paremmaksi :D

Thor19936/6

ArttuH5N1: Toi sama kävi itelläki mielessä. Kyllä ne näyttää markkinoinnin osaavan :p

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT