Samsungin uutuustabletit pistivät paremmaksi, ohuempia kuin iPad 2

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (6)

Samsungin uutuustabletit pistivät paremmaksi, ohuempia kuin iPad 2
Samsung julkisti CTIA 2011 -tapahtumassa kaksi uutta taulutietokonetta Galaxy Tab -sarjaan. Uutuudet ovat 8,9 ja 10,1 tuuman kokoisia. Aikaisempiin malleihin verrattuna Samsung on onnistunut ohentamaan laitteita huomattavasti ja 8,6 millimetrin paksuisina ne ovat karvan verran ohuempia kuin Applen alkukuusta esittelemä iPad 2 8,8 mm:n mitoillaan. Laitteita käsitelleen CNet-sivuston toimittajan mukaan myös rakennuslaatu on aiempia malleja paremman tuntuinen.

Molemmissa malleissa Androidin tablet-koneille optimoitu versio 3.0, jonka päälle Samsung on kuitenkin kasannut oman TouchWiz-käyttöliittymän. Tableteille suunniteltu TouchWiz koostuu pääosin kotiruudulle lisätyistä widgeteistä, joka nopeuttavat usein käytettyjen toimintojen avaamista. Käyttöliittymää esiteltiin kuitenkin pelkästään vanhempien mallien avulla, sillä messuilla esillä olleet uudet ohuemmat laitteet olivat näytillä pelkästään sammutettuina.
Nyt julkistetut laitteet eroavat alkutalvesta julkaistusta 10.1" Galaxy Tabista lähinnä ohuemman ulkokuorensa osalta. Molemmat sisältävät kaksiytimisen prosessorin, kamerat laitteen etu- ja takapuolella ja tuen FullHD-videon toistolle 1280x800 pisteen ruudulla.


Kuva: Cnet.


Ohuen ulkomuodon lisäksi Applen iPad 2 asetti kilpailun tason hinnan suhteen ja Samsung lupaa molempien mallien saapuvan markkinoille halvimmillaan 499 dollarin hintaan (WiFi-yhteydet ja 16 GB tallennustilaa). Laitteita odotetaan myyntiin kesäkuun kahdeksas päivä. Yhtiö kertoi lanseeraavansa myöhemmin myös nopeilla LTE-yhteyksillä varustetut mallit.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

Tnoi
Tnoi
Mikähän näissä mahtaa olla akunkesto?
squi
squi
Originally posted by Tnoi:
Mikähän näissä mahtaa olla akunkesto?
Lukemia ei vielä ole julkaistu, laite lienee sen verran keskeneräinen, mihin viittaa myös tuo kesäkuuksi luvattu julkaisuajankohta. Messuilla esitellyt laitteet eivät nimittäin olleet edes vielä käynnissä, vaan käyttöliittymää esiteltiin vanehmpien mallien avulla (lisäsin myös uutiseen).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. maaliskuuta, 2011 @ 21:52
roponen
roponen
Kun tässä nyt ei ole pitkää aikaa siitä kun iPad2 julkaistiin ja vasta sen jälkeen Samsung päivitteli sen ohuutta, haiskahtaa vähän siltä että Samsung on nyt taktisesti julkaissut pelkän ajatuksen vielä aavistuksen ohuemmasta tabletista hiukan ennen iPad 2:n maailmanlaajuista julkaisua, ilman että heillä olisi kasassa mitään sen konkreettisempaa.

Kyllähän he tuollaisen laitteen varmasti pystyvät tekemään (noilla eroavaisuuksilla proof of concept = iPad2), mutta jää jännitettäväksi pitääkö tuo deadline. On ripeää toimintaa jos homma menee ajatuksesta kaupan hyllylle kolmessa kuukaudessa. On toki myös ripeää toimintaa näyttää jo 20pv jälkeen prototyyppiä messuilla...
vetola
vetola
Samsungin tuotteiden uutisointi on hieman sekavaa, varmasti kiitos yhtiön oman tiedotuksen. Onko Samsung Galaxy Tab 10.1 saamassa siis kaksi versiota vai onko aikaisemmin esitelty versio haudattu? Edellistä versiota luvattiin kauppoihin (ja mikä tärkeintä, tänne Eurooppaan) kevään aikana. Nyt toimitusta luvataan kesäkuulle (edelleen Eurooppaan?), mutta puhutaan vain Wifi versiosta. Varsinkaan täällä Suomessa ei pelkällä wifi versiolla ole juurikaan käyttöä.

Samsung kusee tehokkaasti omiin muroihinsa ellei se saa tuotteita markkinoille ASAP. Myös Googlen olisi syytä olla huolissaan, markkinoilla on suuri tilaus Android 3.0 laitteille, mutta niiden saaminen kestää liian kauan. Motorola Xoom ei riitä, eikä sitäkään saa vielä ainakaan täältä Suomesta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. maaliskuuta, 2011 @ 23:08
ArttuH5N1
ArttuH5N1
Sanoisin, että ovela veto Samsulta kehuskella iPad 2:n ohuutta ja sitten itse pistää paremmaksi :D
Thor1993
Thor1993
ArttuH5N1: Toi sama kävi itelläki mielessä. Kyllä ne näyttää markkinoinnin osaavan :p

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä