Chandrasekher eroaa Inteliltä – siirtyy AMD:n toimitusjohtajaksi?

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Chandrasekher eroaa Inteliltä – siirtyy AMD:n toimitusjohtajaksi?
Intel kertoo tuoreessa tiedotteessa, että yhtiön vara-apulaisjohtaja ja Ultra Mobility Group -yksikön pääjohtaja Anand Chandrasekher eroaa.

Erotiedote tuli yllätyksenä, sillä Chandrasekher on ollut Intelille äärimmäisen tärkeä johtaja. Hänen kokemuksesta olisi ollut erittäin paljon hyötyä Intelin älypuhelin-strategian toteuttamisessa ja kirittäessä ARM-etumatkaa kiinni tableteissa. Hänen vastuualueeseen siis kuuluivat Intelin mobiiliratkaisut, joista huomattavimpana huippusuositut Atom-prosessorit. Chandrasekherin korvaa Intelillä Mike Bell ja Dave Whalen.

Chandrasekher teki Intelillä 24 vuoden pituisen uran, ja Intel olisi pitänyt hänet yhtiössä vielä pitempäänkin. Hän kuitenkin kaipasi uusia haasteita. Erosyy on mielenkiintoinen, sillä se voidaan tulkita loikaksi Intelin kilpailijan kelkkaan. Ottaen huomioon Chandrasekherin mobiiliosaamisen, hän olisi mitä mainioin vaihtoehto AMD:n uudeksi toimitusjohtajaksi. AMD:lla on tunnetusti ollut vaikeuksia päästä nopeasti kasvaviin mobiilimarkkinoihin kiinni, joten yhtiö varmasti haluaa alan hyvin tuntevan johtohahmon.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille