AfterDawn logo

Sonylta Thunderboltilla varustettu kannettava

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intel ja Apple ovat saaneet odotetusti kulutuselektroniikkaa valmistavasta Sonysta tukijan Thunderbolt-liitännälle. Ensimmäisenä Thunderboltiin siirtyi Apple julkaistuaan muutama viikko sitten uudet MacBook Pro -kannettavat.

Sony Insiderin saamien tietojen mukaan Sony kehittää tällä hetkellä tehtaillaan Vaio Hybrid PC:tä, jossa sivuston vuotamien teknisten tietojen mukaan tulee olemaan Thunderbolt-liitäntä. Tietokone ilmestyy oletettavasti vuoden puolivälin paikkeilla. Sony ilmoitti jo vuosi sitten, että pitää tuolloin Light Peak -nimellä tunnettua tekniikkaa hyvin mielenkiintoisena. Varsinaisena yllätyksenä tätä uutista ei voi siis pitää.


Thunderbolt on tiedonsiirrollisten ominaisuuksiensa ansiosta ylivertainen verrattuna muihin liitäntästandardeihin. Thunderboltissa piilee paljon potentiaalia ja se saattaa yleistyessään korvata kaikki muut liitintyypit. Tätä toivoo ainakin Intel, joka on kehittänyt koko standardin. Sonyn ja Applen tuki ei yksistään riitä saavuttamaan yhden liittimen aikakautta tietokoneissa, mutta madaltaa varmasti muiden yhtiöiden kynnystä siirtyä Thunderboltiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT