Sonylta Thunderboltilla varustettu kannettava

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sonylta Thunderboltilla varustettu kannettava
Intel ja Apple ovat saaneet odotetusti kulutuselektroniikkaa valmistavasta Sonysta tukijan Thunderbolt-liitännälle. Ensimmäisenä Thunderboltiin siirtyi Apple julkaistuaan muutama viikko sitten uudet MacBook Pro -kannettavat.

Sony Insiderin saamien tietojen mukaan Sony kehittää tällä hetkellä tehtaillaan Vaio Hybrid PC:tä, jossa sivuston vuotamien teknisten tietojen mukaan tulee olemaan Thunderbolt-liitäntä. Tietokone ilmestyy oletettavasti vuoden puolivälin paikkeilla. Sony ilmoitti jo vuosi sitten, että pitää tuolloin Light Peak -nimellä tunnettua tekniikkaa hyvin mielenkiintoisena. Varsinaisena yllätyksenä tätä uutista ei voi siis pitää.

Thunderbolt on tiedonsiirrollisten ominaisuuksiensa ansiosta ylivertainen verrattuna muihin liitäntästandardeihin. Thunderboltissa piilee paljon potentiaalia ja se saattaa yleistyessään korvata kaikki muut liitintyypit. Tätä toivoo ainakin Intel, joka on kehittänyt koko standardin. Sonyn ja Applen tuki ei yksistään riitä saavuttamaan yhden liittimen aikakautta tietokoneissa, mutta madaltaa varmasti muiden yhtiöiden kynnystä siirtyä Thunderboltiin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille