Intel esittelee uuden sukupolven Atomeita huhtikuussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel esittelee uuden sukupolven Atomeita huhtikuussa
Intel julkaisi hiljattain tablet-tietokoneille suunnattua Oak Trail -alustan, mutta jo huhtikuun IDF:ssä yhtiö aikoo esitellä seuraavan sukupolven Atom-alustaa, Cedar Trailia. Asia ilmenee Pekingin IDF-tapahtuman ohjelmaluettelosta (ATMS002). IDF järjestetään Pekingissä 12.–13. huhtikuuta.

Ohjelmakuvauksen mukaan Intelin on tarkoitus esitellä Cedar Trailin uusia WiFi-ominaisuuksia ja demota 32 nanometrin tekniikalla valmistetun alustan matalaa lämmöntuottoa. Luvassa on myös "jännittäviä" demonstraatioita, mitä ne ikinä sitten ovatkin.

Käytännössä uudet WiFi-ominaisuudet tarkoittavat sitä, että Cedar Trail tukee Wireless Display -tekniikkaa. (WiDi). WiDin avulla on mahdollista siirtää langattomasti teräväpiirtokuvaa toiseen samaa tekniikkaa tukevaan näyttöpäätteeseen, kuten projektoriin tai televisioon. Cedar Trailin aiempaa pienempi valmistustekniikan luvataan mahdollistavan niin alhaisen lämmöntuoton, että sen komponenttien jäähdytys voidaan hoitaa passiivijäähdytteisesti. Äänettömät minikannettavat ovat siis jo tulossa, mikä on varmasti tervetullut ominaisuus. Vähäinen lämmöntuotto ja pienempi valmistustekniikka myös indikoivat pidempää akkukestoa tulevissa Atom-kannettavissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä