Intel esittelee uuden sukupolven Atomeita huhtikuussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel esittelee uuden sukupolven Atomeita huhtikuussa
Intel julkaisi hiljattain tablet-tietokoneille suunnattua Oak Trail -alustan, mutta jo huhtikuun IDF:ssä yhtiö aikoo esitellä seuraavan sukupolven Atom-alustaa, Cedar Trailia. Asia ilmenee Pekingin IDF-tapahtuman ohjelmaluettelosta (ATMS002). IDF järjestetään Pekingissä 12.–13. huhtikuuta.

Ohjelmakuvauksen mukaan Intelin on tarkoitus esitellä Cedar Trailin uusia WiFi-ominaisuuksia ja demota 32 nanometrin tekniikalla valmistetun alustan matalaa lämmöntuottoa. Luvassa on myös "jännittäviä" demonstraatioita, mitä ne ikinä sitten ovatkin.

Käytännössä uudet WiFi-ominaisuudet tarkoittavat sitä, että Cedar Trail tukee Wireless Display -tekniikkaa. (WiDi). WiDin avulla on mahdollista siirtää langattomasti teräväpiirtokuvaa toiseen samaa tekniikkaa tukevaan näyttöpäätteeseen, kuten projektoriin tai televisioon. Cedar Trailin aiempaa pienempi valmistustekniikan luvataan mahdollistavan niin alhaisen lämmöntuoton, että sen komponenttien jäähdytys voidaan hoitaa passiivijäähdytteisesti. Äänettömät minikannettavat ovat siis jo tulossa, mikä on varmasti tervetullut ominaisuus. Vähäinen lämmöntuotto ja pienempi valmistustekniikka myös indikoivat pidempää akkukestoa tulevissa Atom-kannettavissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille