AfterDawn logo

ChromeOS saa tukijan Sonysta

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Sony suunnittelee julkaisevansa Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmällä varustetun VAIO-kannettavan. Vaikka VAIO-sarja yleensä yhdistetään kevyiden läppäreiden kalliimpaan kategoriaan, tuleva ChromeOS-versio sijoittunee halvempaan hintaluokkaan. SonyInsider-sivuston tietojen mukaan tuleva VAIO ei perustu Intelin Atomiin tai AMD:n Fusion-APU:hun, vaan ChromeOS:a pyörittää lähinnä tableteista tuttu Nvidian Tegra 2 -järjestelmäpiiri.

Vähävirtaisen mobiiliprosessorin ansiosta laitteesta saadaan huomattavasti pienempi ja kevyempi. SonyInsider kertoo laitteeseen tulevan kohtuullisella 1366x768 pikselin resoluutiolla varustettu 11,6 tuuman näyttö. Tilansäästöä saadaan myös jättämällä pois kiintolevy, jota korvaa enintään 16 GB kokoinen eMMC-kortti.

Laitteen kerrotaan olevan noin 2 cm (19,9 mm) paksu ja painavan kilon verran. Akkukestoksi luvataan 8 tuntia.


SonyInsider odottaa uuden VAIO:n saapuvan markkinoille tämän kesän aikana. Kesäksi odotellaan myös Asuksen ChromeOS-käyttöjärjestelmään perustuvaa minikannettavaa.

5 KOMMENTTIA

Bodomed1/5

oho noh toi nyt ois jo hankkimisen arvoinen... Sais ton ison rohmun ehkä vihdoin poiskin.

syrtek662/5

Yes, M$:n OS ylivalta kannettavien ja valmislaitteiden markkinoilla alkaa murentumaan. On huomattavaa että HP ja nyt Sony sekä Acer alkaa työntämään laitteita markkinoille jotka perustuvat siihen että käyttäjä ei käytännössä lataa ohjelmistoja sisään vaan laitteet kekittyvät näyttämään ja käsittelemään webbi sisältöä. Ehkä myös laitteella pystyy myös katsomaan videoita mahdollisen USB levyn kautta... On näköjään jo sen verran kuluttajia että kannattaa rakentaa laitesegmettejä tätä varten. Pitääpä alkaa tutkimaan mihin nopeuksiin tuo eMMC pystyy.

ep_3/5

Hyvä että Microsoftin ylivalta alkaa murtua kun Google tulee mukaan kilpailuun Chrome OS:illa ja HP webOS:illa. Koneitten hintoja on helppo saada alemmaksi kun ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja Windowsista.

Tnoi4/5

No tuota viitsisi jo ehkä tarvittaessa kanneskellakkin mukanaan. Nämä nykyiset mainstream "kannettavat" ei siihen oikein sovellu.

Flobat5/5

Originally posted by ep_:

Koneitten hintoja on helppo saada alemmaksi kun ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja Windowsista.

Koneitten katteita on helppo saada korkeammaksi kun ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja Windowsista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT