ChromeOS saa tukijan Sonysta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

ChromeOS saa tukijan Sonysta
Sony suunnittelee julkaisevansa Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmällä varustetun VAIO-kannettavan. Vaikka VAIO-sarja yleensä yhdistetään kevyiden läppäreiden kalliimpaan kategoriaan, tuleva ChromeOS-versio sijoittunee halvempaan hintaluokkaan. SonyInsider-sivuston tietojen mukaan tuleva VAIO ei perustu Intelin Atomiin tai AMD:n Fusion-APU:hun, vaan ChromeOS:a pyörittää lähinnä tableteista tuttu Nvidian Tegra 2 -järjestelmäpiiri.

Vähävirtaisen mobiiliprosessorin ansiosta laitteesta saadaan huomattavasti pienempi ja kevyempi. SonyInsider kertoo laitteeseen tulevan kohtuullisella 1366x768 pikselin resoluutiolla varustettu 11,6 tuuman näyttö. Tilansäästöä saadaan myös jättämällä pois kiintolevy, jota korvaa enintään 16 GB kokoinen eMMC-kortti.

Laitteen kerrotaan olevan noin 2 cm (19,9 mm) paksu ja painavan kilon verran. Akkukestoksi luvataan 8 tuntia.


SonyInsider odottaa uuden VAIO:n saapuvan markkinoille tämän kesän aikana. Kesäksi odotellaan myös Asuksen ChromeOS-käyttöjärjestelmään perustuvaa minikannettavaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Bodomed
Bodomed
oho noh toi nyt ois jo hankkimisen arvoinen... Sais ton ison rohmun ehkä vihdoin poiskin.


syrtek66
syrtek66
Yes, M$:n OS ylivalta kannettavien ja valmislaitteiden markkinoilla alkaa murentumaan. On huomattavaa että HP ja nyt Sony sekä Acer alkaa työntämään laitteita markkinoille jotka perustuvat siihen että käyttäjä ei käytännössä lataa ohjelmistoja sisään vaan laitteet kekittyvät näyttämään ja käsittelemään webbi sisältöä. Ehkä myös laitteella pystyy myös katsomaan videoita mahdollisen USB levyn kautta... On näköjään jo sen verran kuluttajia että kannattaa rakentaa laitesegmettejä tätä varten. Pitääpä alkaa tutkimaan mihin nopeuksiin tuo eMMC pystyy.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. maaliskuuta, 2011 @ 16:00

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

ep_
ep_
Hyvä että Microsoftin ylivalta alkaa murtua kun Google tulee mukaan kilpailuun Chrome OS:illa ja HP webOS:illa. Koneitten hintoja on helppo saada alemmaksi kun ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja Windowsista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. maaliskuuta, 2011 @ 16:32

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tnoi
Tnoi
No tuota viitsisi jo ehkä tarvittaessa kanneskellakkin mukanaan. Nämä nykyiset mainstream "kannettavat" ei siihen oikein sovellu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. maaliskuuta, 2011 @ 17:15
Flobat
Flobat
Originally posted by ep_:
Koneitten hintoja on helppo saada alemmaksi kun ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja Windowsista.
Koneitten katteita on helppo saada korkeammaksi kun ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja Windowsista.

SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

Kommentoi uutista