AfterDawn logo

XFX lupaa takuun Radeon HD 6990 -ohjaimen kellotuskytkimelle

Teemu Laitila Teemu Laitila

AMD:n sopimusvalmistaja XFX on luvannut asiakkailleen yhtiön normaaleiden takuuehtojen kattavan myös Radeon HD 6990 -korttiin sisäänrakennetun ylikellotustoiminnon käytön. Radeon HD 6990 sisältää jo aiemmistakin HD 6900 -sarjan korteista tutun mahdollisuuden käyttää kahta eri BIOS-versiota, joiden välillä voidaan siirtyä kortissa olevan kytkimen avulla.

Kahden GPU:n monsteri-kortti HD 6990 kuluttaa tehoa ennätykselliset 375 wattia ja tehonkulutus nousee enimmillään jopa 450 wattiin kun AUSUM-kytkimellä otetaan käyttöön AMD:n kehittämä ylikellotusprofiili. Kortin julkaisun yhteydessä AMD oli kuitenkin varustanut kytkimet tarralla, jonka poistamisen jälkeen myös kortin takuu raukeaa.

KitGuru-verkkosivuston haastattelussa XFX:n edustaja kertoi, että yhtiö sallii sisäänrakennetun ylikellotustilan käytön normaaleiden takuuehtojen puitteissa.


XFX uskoo, että jos korttiin lisätään suorituskykyä lisäävä kytkin, jonka avulla on MAHDOLLISUUS LISÄTÄ SUORITUSKYKYÄ, sille pitäisi myös myöntää normaalit takuuehdot", kertoo XFX:n edustaja KitGurulle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT