Joka toinen myyty prosessori sisältää pian näytönohjaimen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Joka toinen myyty prosessori sisältää pian näytönohjaimen
Tutkimusyhtiö iSuppli arvioi, että jo puolet vuonna 2011 myydyistä prosessoreista sisältää integroidun näytönohjaimen. Syynä laajaan yleistymiseen on sekä Intelin että AMD:n nopea siirtyminen uusiin pitkälle integroituihin arkkitehtuureihin. AMD julkaisi ensimmäiset Fusion-sarjan prosessorit tammikuun alussa ja Intel seurasi pian perässä Sandy Bridge -sarjan prosessoreilla.

iSupplin mukaan yleistyminen tulee olemaan nopeampaa kannettavissa tietokoneissa, jotka saavuttavat 50 prosentin tason kuluvan vuoden aikana. Pöytäkoneissakin prosessorin ja näytönohjaimen sisältävien sirujen odotetaan muodostavan jo 45 prosenttia markkinoista.

Vuonna 2014 näytönohjain löytyy iSupplin ennustuksen mukaan jo noin 80 prosentista myytyjä prosessoreita. Vaikka näytönohjaimen integrointi prosessoriin poistaa teoriassa tarpeen erilliselle näytönohjaimelle, integroitujen näytönohjainten heikosta suorituskyvystä johtuen ne tuskin syrjäyttävät erillisiä näytönohjainpiirejä. Tekniikan kehittyessä integroidut ratkaisut kuitenkin saattavat viedä markkinoita halvimman hintaluokan erillisiltä näytönohjaimilta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille