Joka toinen myyty prosessori sisältää pian näytönohjaimen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Joka toinen myyty prosessori sisältää pian näytönohjaimen
Tutkimusyhtiö iSuppli arvioi, että jo puolet vuonna 2011 myydyistä prosessoreista sisältää integroidun näytönohjaimen. Syynä laajaan yleistymiseen on sekä Intelin että AMD:n nopea siirtyminen uusiin pitkälle integroituihin arkkitehtuureihin. AMD julkaisi ensimmäiset Fusion-sarjan prosessorit tammikuun alussa ja Intel seurasi pian perässä Sandy Bridge -sarjan prosessoreilla.

iSupplin mukaan yleistyminen tulee olemaan nopeampaa kannettavissa tietokoneissa, jotka saavuttavat 50 prosentin tason kuluvan vuoden aikana. Pöytäkoneissakin prosessorin ja näytönohjaimen sisältävien sirujen odotetaan muodostavan jo 45 prosenttia markkinoista.

Vuonna 2014 näytönohjain löytyy iSupplin ennustuksen mukaan jo noin 80 prosentista myytyjä prosessoreita. Vaikka näytönohjaimen integrointi prosessoriin poistaa teoriassa tarpeen erilliselle näytönohjaimelle, integroitujen näytönohjainten heikosta suorituskyvystä johtuen ne tuskin syrjäyttävät erillisiä näytönohjainpiirejä. Tekniikan kehittyessä integroidut ratkaisut kuitenkin saattavat viedä markkinoita halvimman hintaluokan erillisiltä näytönohjaimilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4544 Vapaata keskustelua
Mikä tämä on? 6 Android -keskustelu
pctv 292e sovellus kaatuilee 10 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
näyttöön ei tule signaalia 18 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kuulokkeet pelaamista varten 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Miksi jossain autossa ei ole kierroslukumittaria? 10 Vapaata keskustelua
Videoketju 365 Vapaata keskustelua
Mystinen akkuongelma 23 Kannettavat tietokoneet
Miten reitittimen nopeudet menikään? 36 Laajakaistaliittymät
Päivitystä 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä