Intel suunnittelee Atomia servereille

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel suunnittelee Atomia servereille
Moniytimisten prosessoreiden yleistymisen myötä serveritekniikassakin on huomattu useamman pienen ytimen hyödyt monissa käyttötarkoituksissa verrattuna muutamaan tehokkaampaan prosessoriin. Intel on ilmoittanut aikovansa tuoda ensi vuonna markkinoille tähän mennessä lähinnä miniläppäreissä nähtyihin Atom-prosessoreihin perustuvia micro-palvelimia. Ajatus ei ole uusi, sillä viime kuussa vähävirtaisiin palvelinratkaisuihin erikoistunut SeaMicro-niminen yritys esitteli 256 Atom-prosessoriin perustuvaa palvelintaan.

Vaikka useita kymmeniä tai jopa satoja prosessoriytimiä sisältävät palvelimet eivät kaikkiin käyttötarkoituksiin sovellu, Intel uskoo micro-palvelinten toimitusten muodostavan jopa 10 prosenttia koko palvelinmyynnistä seuraavan 4 - 5 vuoden aikana.
Päätös Atom-sirujen hyödyntämisestä serverikäytössä on mielenkiintoinen käänne, sillä aiemmin Intel ja Google esittivät epäilyjä satojen ytimien palvelinten käyttökelpoisuudesta. Kritiikki kohdistui pääasiassa mobiiliprosessoreita kehittävän ARM:n suunnitelmiin siirtyä älypuhelimista ja tableteista moniytimisten ja vähävirtaisten palvelinten markkinoille.Kuva: Anandtech


Yllä olevan dian mukaan Intel aikoo saada ensimmäiset palvelimiin tarkoitetut Atom-prosessorit markkinoille joskus ensi vuoden aikana. Uusina ominaisuuksina odotetaan saapuvan ainakin 64-bittinen käskykanta, parempi rautatason tuki palvelimissa tärkeälle virtualisoinnille sekä parempi virheenkorjaustekniikka.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä