Bulldozer menee sittenkin AM3-kantaan (päivitys)

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

Bulldozer menee sittenkin AM3-kantaan (päivitys)
Asus on julkistanut listan yhtiön valmistamista AM3-kannallisista emolevyistä, jotka BIOS-päivityksen avulla tukevat kesäksi odotettuja Zambezi-koodinimellisiä prosessoreita. Tähän asti AMD on kertonut Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden olevan yhteensopimattomia sekä AM3-kannan että nykyisten piirisarjojen kanssa.

Syyksi fyysiseen yhteensopimattomuuteen on mainittu AM3+-kantaisten prosessoreiden sisältävän yhden pinnin nykyisiä malleja enemmän.

Muuttunut tilanne lienee mieleen Asuksen kalliimpien emolevyjen omistajille, sillä yhtiön mukaan nykyisistä emolevyistä päivityskelpoisia ovat 890FX- ja 890GX-piirisarjoilla varustetut mallit. Asuksen tiedote kertoo yhtiö suunnittelevan myös 880G-, 870- sekä 760G-piirisarjoilla varustettuja AM3+-emolevyjä. Nähtäväksi jää rajoittaako vanhemman piirisarjan käyttö uusien prosessoreiden ominaisuuksia tai suorituskykyä.

Kumpikaan yhtiö ei ole virallisesti kommentoinut äkillisesti muuttuneita tietoja. Muut yhtiöt eivät ole julkistaneet suunnitelmia tarjota BIOS-päivityksiä Bulldozer-tuen lisäämiseksi.
Päivitys: Ensimmäisenä Bulldozer-prosessoreiden AM3-yhteensopivuudesta kertonut SweClockers on saanut lähteiltään uusia tietoja, jotka selventävät hämmentävän tilanteen synnyttäneitä syitä. Sivuston lähteiden mukaan AM3+-kantaiset prosessorit eivät sisällä yhtä ylimääräistä pinniä vaikka paikka sille löytyykin emolevystä.

Toinen nykyisten emolevyjen päivityskelpoisuuteen vaikuttava tekijä on tulevien prosessorien suuremmat vaatimukset emolevyn virransyötölle. Tästä syystä vain Asuksen kalliimman hintaluokan emolevyt voidaan BIOS-päivityksellä muuttaa tukemaan uusia prosessorimalleja.

5 kommenttia

jartar
Osaa se AMD:kin näköjään kuluttajien silmään kusemisen. Varmasti olisi moni tietokoneen ostaja valinnut hieman kalliimman emon koneeseen Bulldozer tuen takia. Harmi vaan kun sitä ei voinut tehdä sillä AMD valehteli että AM3 emoissa ei Bulldozerit toimi.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

FinPhenom
Originally posted by jartar:
Osaa se AMD:kin näköjään kuluttajien silmään kusemisen. Varmasti olisi moni tietokoneen ostaja valinnut hieman kalliimman emon koneeseen Bulldozer tuen takia. Harmi vaan kun sitä ei voinut tehdä sillä AMD valehteli että AM3 emoissa ei Bulldozerit toimi.
Niinkö luulet, että AMD:lle olisi jotain hyötyä että ihmisten pitäisi ostaa uusi emo. Se hyödyttää lähinnä niitä emolevyn valmistajia. Jos käyvät vanhaan kantaan, niin silloinhan ihmisillä on enemmän panostaa siihen prossuun kun ei tartte emoa ostaa...Eiköhän se AMD ole ajatellut, että parhaan yhteensopivuuden saa uudella 9-sarjan piireillä ja näin ollen saadaan uusia ominaisuuksia laitettua mukaan.

Voihan se olla että am3 emoissa ei kaikki Bulldozer ominaisuudet edes toimi vaikka se muuten toimisikin.
jartar
Originally posted by FinPhenom:
Niinkö luulet, että AMD:lle olisi jotain hyötyä että ihmisten pitäisi ostaa uusi emo. Se hyödyttää lähinnä niitä emolevyn valmistajia. Jos käyvät vanhaan kantaan, niin silloinhan ihmisillä on enemmän panostaa siihen prossuun kun ei tartte emoa ostaa...Eiköhän se AMD ole ajatellut, että parhaan yhteensopivuuden saa uudella 9-sarjan piireillä ja näin ollen saadaan uusia ominaisuuksia laitettua mukaan.

Voihan se olla että am3 emoissa ei kaikki Bulldozer ominaisuudet edes toimi vaikka se muuten toimisikin.

Tottakai se hyötyy sillä emoissa on AMD:n piirisarjat. Ajoituskin on loistava sillä esim. Intelin puolelle ei voi päivittää ilman emon vaihtoa joten kuluttajalle jää kaksi vaihtoehtoa. Ostaa uudet kamat AMD tai Intel puolelle.

Paras yhteensopivuus ja parhaat ominaisuudet eivät merkkaa mitään jos suorituskyky pysyy suunnilleen samana. 8xx sarjan emot ovat kuitenkin ominaisuuksiltaan riittäviä.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Trilogiar
Kauhea valitus kun AMD yrittää viimeiseen asti tukea "vanhoja" AM3 kantoja.

Katsotaan kuinka moni Intelin uusi prosessori, jossa on 2 fyysistä ydintä lisää vanhempaan linjaan verrattuna menee vanhaan kantaan... Ei mitenkään Inteliä vastaan kun sitä tullut vuosia käyettyä. Kyllä kuitenkin AMD mielestäni on hinnoillaan ja yhteensopivuudellaan Inteliä kaukana edellä kuluttajaystävällisyydessä.

Ja kyllä suurin huijaus yli 4 ytimen prosessoreissa on se, että siitä ei käytännössä ole suurtakaan hyötä. Softat kun eivät toistaiseksi 4 ydintä enempää hyödynnä. "Noh onpahan kuitenkin tulevaisuuden varalle"

Niin ja tosiaan. Kyllähän tuo vähän harmittaa. Jos olisin laittanut 20e enemmän tuohon 890 sarjaan 870 sijaan, niin olisi tuki tipahtanut. Mutta jälkiviisaus on aina paras viisaus.
jartar
Originally posted by Trilogiar:
Kauhea valitus kun AMD yrittää viimeiseen asti tukea "vanhoja" AM3 kantoja.

Ei varmasti lämmitä yhdenkään 880 tai 870 emoon panostaneen mieltä. Täälläkään foorumilla ei ole pitkään aikaan suositeltu 890GX emoja koska ennempää niiden ominaisuuksille ei ollut käyttöä. Mielestäni viimeiseen asti tukeminen ei ole sitä että ensin sanotaan että bulldozerit eivät toimi millään AM3 emolla ja sitten yhtä äkkiä ne alkavatkin toimimaan. Yhteensopivuus on ollut tiedossa AMD:llä jo kauan aikaa...
Quote:
Ja kyllä suurin huijaus yli 4 ytimen prosessoreissa on se, että siitä ei käytännössä ole suurtakaan hyötä. Softat kun eivät toistaiseksi 4 ydintä enempää hyödynnä. "Noh onpahan kuitenkin tulevaisuuden varalle"

Tämäkin asia on käsitelty täällä foorumilla kymmeniä kertoja ja aina lopputulos on ollut että 6 ydin on kiistattomasti parempi myös tälläkin hetkellä.
Quote:
Niin ja tosiaan. Kyllähän tuo vähän harmittaa. Jos olisin laittanut 20e enemmän tuohon 890 sarjaan 870 sijaan, niin olisi tuki tipahtanut. Mutta jälkiviisaus on aina paras viisaus.

Eipä tuohon mikään viisaus olisi auttanut kun AMD kusetti.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille