AMD avaa A-sarjan viiden mallin kärjellä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD avaa A-sarjan viiden mallin kärjellä
Verkkosivusto X-bit Labsin saamien tietojen mukaan AMD aikoo julkaista kesä-heinäkuun vaihteessa A-sarjaan (Llano) viisi prosessorimallia. Yhtiö laajentaa mallistoa myöhemmin tänä vuonna vielä kuudella mallilla. Sivusto vuoti samalla prosessoreiden tekniset tiedot.

Ensimmäisistä A-sarjan prosessoreista löytyy neljä K10.5+-arkkitehtuuriin (Husky) perustuvaa prosessoriydintä sekä BeaverCreek-grafiikkaydin (320 tai 400 stream-ydintä) tai kaksi prosessoriydintä WinterPeak-grafiikkaydin (160 stream-ydintä). Prosessoreiden TDP-arvot ovat 100 tai 65 wattia, mallista riippuen. Kaikista malleista löytyy kaksikanavainen DDR3-muistinohjain ja korkeintaan neljä megatavua L3-muistia.

Llano-prosessoreiden grafiikkaytimiin on laitettu paljon uskoa peliin. Nopeimpien mallien uskotaan päihittävän Sandy Bridge -prosessoreista löytyvät mallit. AMD:n prosessoreiden etuna on DirectX 11 -tuki, kun Intelin kilpailijoista löytyy tuki vanhemmalle 10-versiolle.

Alla on luettelo tänä vuonna ilmestyvien prosessoreiden mallinimet ja ominaisuudet. Prosessoriytimien kellotaajuudet ovat toistaiseksi hämärän peitossa, kuten Bulldozer-prosessoreidenkin tapauksessa. Grafiikkaytimien kellotaajuudet ovat sentään tiedossa kesällä ilmestyvien mallien kohdalla. Kuten taulukosta näkyy, niin viimeisen sarakkeen mallin nimessä on poikettu jostain syystä A-alkuisesta käytännöstä: "E2-3250".

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille