AMD avaa A-sarjan viiden mallin kärjellä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD avaa A-sarjan viiden mallin kärjellä
Verkkosivusto X-bit Labsin saamien tietojen mukaan AMD aikoo julkaista kesä-heinäkuun vaihteessa A-sarjaan (Llano) viisi prosessorimallia. Yhtiö laajentaa mallistoa myöhemmin tänä vuonna vielä kuudella mallilla. Sivusto vuoti samalla prosessoreiden tekniset tiedot.

Ensimmäisistä A-sarjan prosessoreista löytyy neljä K10.5+-arkkitehtuuriin (Husky) perustuvaa prosessoriydintä sekä BeaverCreek-grafiikkaydin (320 tai 400 stream-ydintä) tai kaksi prosessoriydintä WinterPeak-grafiikkaydin (160 stream-ydintä). Prosessoreiden TDP-arvot ovat 100 tai 65 wattia, mallista riippuen. Kaikista malleista löytyy kaksikanavainen DDR3-muistinohjain ja korkeintaan neljä megatavua L3-muistia.

Llano-prosessoreiden grafiikkaytimiin on laitettu paljon uskoa peliin. Nopeimpien mallien uskotaan päihittävän Sandy Bridge -prosessoreista löytyvät mallit. AMD:n prosessoreiden etuna on DirectX 11 -tuki, kun Intelin kilpailijoista löytyy tuki vanhemmalle 10-versiolle.


Alla on luettelo tänä vuonna ilmestyvien prosessoreiden mallinimet ja ominaisuudet. Prosessoriytimien kellotaajuudet ovat toistaiseksi hämärän peitossa, kuten Bulldozer-prosessoreidenkin tapauksessa. Grafiikkaytimien kellotaajuudet ovat sentään tiedossa kesällä ilmestyvien mallien kohdalla. Kuten taulukosta näkyy, niin viimeisen sarakkeen mallin nimessä on poikettu jostain syystä A-alkuisesta käytännöstä: "E2-3250".

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä