SSD-valmistaja OCZ osti muistiohjaimia valmistavan Indilinxin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

SSD-valmistaja OCZ osti muistiohjaimia valmistavan Indilinxin
Tämän hetken kuumin SSD-valmistaja OCZ on ilmoittanut laajentaneensa yrityksen toimialaa ostamalla pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Indilinxin. Indilinx valmistaa SSD-asemissa käytettäviä muistiohjaimia.

Indilinxin Barefoot-ohjain oli ensimmäisen SSD-sukupolven aikana ainut malli, joka kykeni halvemmalla hinnallaan ja kohtuullisella suorituskyvyllään tarjoamaan haastetta Intelin standardeja asettaneelle X25-M-asemalle.

Tällä hetkellä OCZ tunnetaan erityisesti kuluttajamarkkinoiden nopeimmista Vertex 3 -asemistaan, joissa käytetään SandForcen uusimpia muistiohjaimia. Vaikka SandForcen ohjaimet ovat tällä hetkellä kiistatta markkinoiden parhaat, SandForcen tekniikka on myös OCZ:n kilpailijoiden saatavilla. OCZ pyrkineekin vähentämään riippuvaisuuttaan SandForcesta ja tulevaisuudessa erottumaan massasta kokonaan omaa tuotantoa olevalla asemalla.

Indilinx työskenteli aiemmin yhtiön ensimmäisen SATA 6 Gb/s -liitäntää tukevan Jet Stream -nimisen ohjaimen parissa, mutta tuntemattomasta syystä ohjainta ei ikinä saatu markkinoille. Nopeamman SATA-väylän muuttuessa standardiksi Indilinxin vanhat ohjaimet eivät ole käyttökelpoisia ainakaan nopeimpien asemien tapauksessa, joten OCZ jatkanee SandForcen ohjainten käyttöä vielä useita vuosia kunnes yhtiö saa oman ohjaimensa valmiiksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille