Samsung jatkaa Applen prosessorivalmistajana

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Samsung jatkaa Applen prosessorivalmistajana
Ennen Applen iPad 2 -laitteen julkaisua huhuttiin, että Apple olisi antanut vastuun A5-prosessoreiden valmistamisesta TSMC:lle ja katkaissut sidokset Samsungiin. UBM Techinsightsin purkukokeiden perusteella Samsung jatkaa Applen prosessorivalmistajana.

Samsung on valmistanut aiemmissa Applen tablet-laitteissa ja älypuhelimissa käytetyt prosessorit ja mitä ilmeisimmin jatkaa työtään A5-prosessorinkin muodossa. A5-prosessoria käytetään iPad 2:ssa ja todennäköisesti myös tulevassa iPhone 5 -puhelimessa. UBM Techinsights sai käsiinsä iPad 2:n ja purki sen osiin. Tarkoilla mittauksilla sivuston ylläpitäjät onnistuivat löytämään prosessorista piirteitä, jotka ovat yhteneviä Samsungin 45 nanometrin prosessin kanssa. Tästä he päättelivät piirin syntysijan olevan Samsungin tehtailla.

TSMC:n ja sen 40 nanometrin prosessin rooli Applen laitteissa on tällä hetkellä mysteeri. TSMC:tä povattiin Applen seuraavaksi prosessorivalmistajaksi ensisijaisesti siksi, että kummppaninvaihdon ansiosta Apple voisi irrottautua pahimmasta kilpalijastaan älypuhelin- ja tabletmarkkinoilla, eli Samsungista. Lisäksi TSMC:n saantoprosenttti 40 nanometrin tekniikassa on maailman korkein.

Sivusto havaitsi, että Apple käyttää tutusti Samsungin LPDDR2-muisteja, mutta on ottanut niiden rinnalle käyttöön myös Elpidan valmistamat piirit. Samsungin piireissä on käytetty yhtiön uutta 46 nanometrin prosessia.


Kuva: UBM Techinsights

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille