AfterDawn logo

Acerin näytöllä nettiin ilman konettakin

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Acer on julkaisemassa kokonaan uusia käyttötapoja mahdollistavia näyttöjä. Acerin uudet näytöt nimittäin sisältävät sisäänrakennetun nettiselaimen, joka mahdollistaa netin selailun jopa ilman kytkemistä tietokoneeseen.

Ensimmäinen uusi nettinäyttö on nimeltään DX241H ja se on varustettu 24 tuuman TN-paneelilla ja nykyiseen tapaan 1920x1080 pisteen FullHD-resoluutiolla. TN-paneeli mahdollistaa nopeat (2ms) vasteajat ja näytön nimellinen kontrastisuhde on 80 000:1 ja enimmäiskirkkaus 300 cd/m2.

Mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin ehdottomasti näytön oma nettiselain. Selaimena toimii TechConnectin tietojen mukaan Googlen Chrome, joka ainakin teoriassa mahdollistaa myös flash-sisällön katselun integroidun flash-soittimensa ansiosta.

Netin käyttöön tarvitaan vain nettiliittymä, johon näyttö voidaan yhdistää ethernet-portin avulla. Tarjolla on myös USB-porttiin kytkettävä WiFi-sovitin. Näytön mukana toimitetaan erityinen minikokoisella näppäimistöllä varustettu kaukosäädinohjain nettiselaimen käyttöä helpottamaan.


Näytön tarkemmat tiedot, kuten selailun mahdollistavat käyttöjärjestelmä ja prosessori eivät ole vielä selvillä.

Perinteistä käyttöä varten näytöstä löytyy D-Sub- sekä HDMI-liitännät sekä muistikortinlukija. Lisäksi näyttö tukee DLNA-standardia.

Acerin Web Surf Station -nimellä tunnettu näyttö on ennakkotilattavissa kohtalaisen halpaan 299 euron hintaan.

2 KOMMENTTIA

MoZar1/2

Kaikkea sitä.. :P Näytöstä niin tiedä, mutta tuollainen kaukosäädin tietokoneeseen olisi komea.

Anestic2/2

Käypäs sitten motonetistä hakemassa vastaava...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT