John Carmack: DirectX parempi kuin OpenGL

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

John Carmack: DirectX parempi kuin OpenGL
Id Softwaren perustaja, Doom-pelimoottorien kehittäjä ja avoimen lähdekoodin puolestajapuhuja John Carmackin mukaan Microsoftin kehittämä DirectX-rajapinta on nykyään selvästi parempi kuin sen avoimen lähdekoodin kilpailija OpenGL. Carmack kuitenkin rauhoittelee, ettei id Softwarella ole mitään aikomusta vaihtaa pelimoottoreidensa rajapintaa DirectX:ään.

Carmackin mukaan Microsoftin rohkeus uudistaa reippaalla kädellä DirectX:ää välittämättä niiden vaikutuksista yhteensopivuuteen on tehnyt rajapinnasta OpenGL:ää paremman, jota on haluttu kehittää vanhempaakin rautaa silmällä pitäen. Carmackin mukaan esimerkiksi DirectX:n tapa käsitellä monisäikeisiä prosesseja on selvästi parempi. Carmack on myös huomannut, että Microsoftista on tullut alan uusi innovaattori, joka keksii uusimmat kehitysideat. OpenGL:n kehitystyö taas on ajautunut siihen, että DirectX:n ominaisuudet yritetään sisällyyttää omaan rajapintaan myöhemmin. Uudistukset tulevat tällöinkin vain laajennoksina, eivätkä kuulu varsinaisesti rajapinnan pääkehityshaaraan.


Id Software ei kuitenkaan aio siirtyä OpenGL:stä DirectX:ään jälkimmäisen eduista huolimatta. Carmackin mukaan hyödyt jäisivät lopulta niin pieniksi, ettei koodin ja kehitystyökalujen päivityksissä ole mitään mieltä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 7 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4928 Vapaata keskustelua
Win10 Youtube sovellus 6 Ajuri- ja softaongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Vaari päivittää 19 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 51 Televisiot
FinVip Auki 6 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Kuitupurkki + wifi 2 Laajakaistaliittymät
Kuvankäsittelyohjelmat 2 Vapaata keskustelua
Malwarebytes Antimalware 13 Virukset ja haittaohjelmat
Näytä lisää viestejä