Project Denverin prosessoriydin kuvissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Project Denverin prosessoriydin kuvissa
Nvidia on esitellyt ensimmäistä kertaa julkisesti kuvaa (die shot) yhtiön kehittämästä Project Denver -prosessoriytimestä. Prosessorilla on vielä edessään ainakin puolentoista vuoden kehitystyö, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kuvasta ei kannata tehdä.

Nvidian toimitusjohtaja esitteli ARM-arkkitehtuuriin perutuvan prosessorin kuvaa yhtiön pitämillä analyytikkopäivillä. Mielenkiintoinen seikka kuvassa on se, että L1-välimuistille näyttäisi olevan erittäin suuri. Lisäksi Project Denver -prosessoriytimet voidaan yhdistää esimerkiksi näytönohjaimen muistinohjaimeen. Tällä menettelyllä tiedonsiirtonopeus näyttömuistin ja prosessoriytimen välillä voi kasvaa jopa yli kahteen teratavuun sekunnissa. Ulkoisen muistinkin kanssa tiedonsiirtonopeus voi yltää jopa 320 gigatavuun sekunnissa.

Project Denver -ytimen arvellaan tässä vaiheessa perustuva 64-bittiseen ARM-arkkitehtuuriin. Ytimen valmistustekniikasta ei ole tietenkään vielä tietoa, koska suunnitelmat todennäköisesti ehtivät muuttumaan vielä paljonkin ennen kuin Nvidia julkaisee ensimmäisen Maxwell-näytönohjaimen.


Kuva: BrightSideofNews.com

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 7 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä