Project Denverin prosessoriydin kuvissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Project Denverin prosessoriydin kuvissa
Nvidia on esitellyt ensimmäistä kertaa julkisesti kuvaa (die shot) yhtiön kehittämästä Project Denver -prosessoriytimestä. Prosessorilla on vielä edessään ainakin puolentoista vuoden kehitystyö, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kuvasta ei kannata tehdä.

Nvidian toimitusjohtaja esitteli ARM-arkkitehtuuriin perutuvan prosessorin kuvaa yhtiön pitämillä analyytikkopäivillä. Mielenkiintoinen seikka kuvassa on se, että L1-välimuistille näyttäisi olevan erittäin suuri. Lisäksi Project Denver -prosessoriytimet voidaan yhdistää esimerkiksi näytönohjaimen muistinohjaimeen. Tällä menettelyllä tiedonsiirtonopeus näyttömuistin ja prosessoriytimen välillä voi kasvaa jopa yli kahteen teratavuun sekunnissa. Ulkoisen muistinkin kanssa tiedonsiirtonopeus voi yltää jopa 320 gigatavuun sekunnissa.

Project Denver -ytimen arvellaan tässä vaiheessa perustuva 64-bittiseen ARM-arkkitehtuuriin. Ytimen valmistustekniikasta ei ole tietenkään vielä tietoa, koska suunnitelmat todennäköisesti ehtivät muuttumaan vielä paljonkin ennen kuin Nvidia julkaisee ensimmäisen Maxwell-näytönohjaimen.


Kuva: BrightSideofNews.com

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille