Intelin uudet vPro-prosessorit voi lukita tekstiviestillä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin uudet vPro-prosessorit voi lukita tekstiviestillä
Intel julkaisi tällä viikolla erityisesti bisneskäyttäjille suunatut Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat Core i5- ja i7-prosessorit. Prosessoreissa on sisäänrakennettuna vPro-tekniikka, joka mahdollistaa varastetun tai kadonneen kannettavan lukitsemisen tekstiviestin välityksellä. Lukitus voidaan poistaa toisella vastaavalla viestillä, jos hävinnyt laite saadaan takaisin.

Koneiden etälukitus ei ole uusi ominaisuus kriittisiä tietoja sisältävien yrityskannettavien tapauksessa, mutta aiemmat versiot mahdollistivat "myrkkypillerin" lähettämisen vain Internetin välityksellä.

Muita vPro-prosessoreihin rakennettuja turvaominaisuuksia ovat parannettu tietoturva koneen herätessä valmiustilasta. Uudet prosessorit vaativat käyttäjältä käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi myös kiintolevyn salauksen poistavan salasanan. Lisäksi prosessoreihin on asennettu Identity Protection Technology, joka mahdollistaa käyttäjien tunnistamisen esimerkiksi Internet-sivuilla piirisarjalle asennetun kiinteän tunnisteen perusteella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille