GeForce GTX 460 2Win: EVGA otti varaslähdön tuplaytimiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

GeForce GTX 460 2Win: EVGA otti varaslähdön tuplaytimiin
Nvidian sopimusvalmistaja EVGA on julkistanut suunnitelmansa tuoda markkinoille kahteen GF104-piiriin perustuvan GeForce GTX 460 2Win -näytönohjaimen. Yhtiön mukaan kahta GTX 460 -mallia SLI-kokoonpanossa vastaava kortti päihittää nopeudessa jopa Nvidian tämän hetkisen lippulaivan GeForce GTX 580:n.

Kahden grafiikkapiirin ansiosta kortti haastaa myös AMD:n Eyefinity-mallistoa, sillä kortti tukee enintään neljää samanaikaista näyttöä, joista kolmea kerrallaan voidaan käyttää 3D-pelaamista useamman näytön laajuudella tarjoavan 3D Vision Surround -ominaisuuden kanssa.

Kortti perustunee EVGA:n omaan piirilevysuunnitteluun ja myös kahden korttipaikan korkuinen jäähdytysjärjestelmä on yhtiön omaa käsialaa. Kolmen tuulettimen puhaltama ilma siirtyy kuvien perusteella pääosin ulos kotelosta. Kortin takapaneelissa on kolme DVI-liitäntää sekä yksi Mini-HDMI-liitäntä.

EVGA on nostanut GeForce GTX 460 2Win -mallin tehoja jopa Nvidian yhden ytimen referenssimalleja korkeammalle. Molemmat ytimet toimivat 700 MHz:n taajuudella ja varjostinyksiköt 1400 MHz:n taajuudella. Kortti sisältää 2 GB GDDR5-muistia 3600 MHz:n nopeudella ja muistiväylän leveys on 2x256 bittiä. Virransyötöstä vastaa kaksi 8-pinnistä PCIe-lisävirtaliitintä.

EVGA ei ole vielä paljastanut kortin tulevaa myyntihintaa, mutta yhtiön mukaan se tulee asettumaan matalammalle tasolle kuin lippulaiva GeForce GTX 580.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille