Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang kertoi hiljattain, että yhtiö kehittää 64-bittistä ARM-prosessoria. Tämän hetkisissä ARM-prosessoreissa on käytössä 32-bittiset käskykannat, joten Nvidia on harppaamassa täysin uuteen maailmaan. Huangin sanominen on tulkittu niin, että Nvidia aikoo käyttää tulevissa Project Denver -hankkeen komponenteissa ARM:n 64-bittistä arkkitehtuuria.

Nvidia ja ARM Holdings tulevat kehittämään 64-bittisen arkkitehtuurin yhteistyössä. Nvidia lupaa, että arkkitehtuuri tulee olemaan valmistuttuaan täysin yhteensopiva nykyisen arkkitehtuurin kanssa. Käytännössä siis nyt kehitetyt ohjelmistot tulevat toimimaan moitteetta 64-bittisissä prosessoreissa. Yhteistyön ansiosta ARM-prosessoreiden laitekanta mahdollisesti laajenee mobiililaitteista tietokoneisiin, supertietokoneisiin ja palvelimiin.

Vuoden 2012 lopulla ilmestyvät Nvidian Maxwell-näytönohjaimet ovat ensimmäisiä Project Denver -hankkeen alle kuuluvia laitteita. Huang sanoi, että he ovat suunnitelleet prosessoria nyt jo 3,5 vuotta ja kokonaisuudessaan siihen tulee menemään aikaa viisi vuotta. ARM:n 64-bittisen arkkitehtuurin kehitystyön ja Maxwell-näytönohjainten julkaisuaikataulut näyttäisivät menevän sopivasti limittäin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elokuvia 24 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 2 Uutta kannettavaa ostamassa
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 4 Android -keskustelu
Biisiketju 4477 Vapaata keskustelua
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä