Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang kertoi hiljattain, että yhtiö kehittää 64-bittistä ARM-prosessoria. Tämän hetkisissä ARM-prosessoreissa on käytössä 32-bittiset käskykannat, joten Nvidia on harppaamassa täysin uuteen maailmaan. Huangin sanominen on tulkittu niin, että Nvidia aikoo käyttää tulevissa Project Denver -hankkeen komponenteissa ARM:n 64-bittistä arkkitehtuuria.

Nvidia ja ARM Holdings tulevat kehittämään 64-bittisen arkkitehtuurin yhteistyössä. Nvidia lupaa, että arkkitehtuuri tulee olemaan valmistuttuaan täysin yhteensopiva nykyisen arkkitehtuurin kanssa. Käytännössä siis nyt kehitetyt ohjelmistot tulevat toimimaan moitteetta 64-bittisissä prosessoreissa. Yhteistyön ansiosta ARM-prosessoreiden laitekanta mahdollisesti laajenee mobiililaitteista tietokoneisiin, supertietokoneisiin ja palvelimiin.

Vuoden 2012 lopulla ilmestyvät Nvidian Maxwell-näytönohjaimet ovat ensimmäisiä Project Denver -hankkeen alle kuuluvia laitteita. Huang sanoi, että he ovat suunnitelleet prosessoria nyt jo 3,5 vuotta ja kokonaisuudessaan siihen tulee menemään aikaa viisi vuotta. ARM:n 64-bittisen arkkitehtuurin kehitystyön ja Maxwell-näytönohjainten julkaisuaikataulut näyttäisivät menevän sopivasti limittäin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille