Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang kertoi hiljattain, että yhtiö kehittää 64-bittistä ARM-prosessoria. Tämän hetkisissä ARM-prosessoreissa on käytössä 32-bittiset käskykannat, joten Nvidia on harppaamassa täysin uuteen maailmaan. Huangin sanominen on tulkittu niin, että Nvidia aikoo käyttää tulevissa Project Denver -hankkeen komponenteissa ARM:n 64-bittistä arkkitehtuuria.

Nvidia ja ARM Holdings tulevat kehittämään 64-bittisen arkkitehtuurin yhteistyössä. Nvidia lupaa, että arkkitehtuuri tulee olemaan valmistuttuaan täysin yhteensopiva nykyisen arkkitehtuurin kanssa. Käytännössä siis nyt kehitetyt ohjelmistot tulevat toimimaan moitteetta 64-bittisissä prosessoreissa. Yhteistyön ansiosta ARM-prosessoreiden laitekanta mahdollisesti laajenee mobiililaitteista tietokoneisiin, supertietokoneisiin ja palvelimiin.

Vuoden 2012 lopulla ilmestyvät Nvidian Maxwell-näytönohjaimet ovat ensimmäisiä Project Denver -hankkeen alle kuuluvia laitteita. Huang sanoi, että he ovat suunnitelleet prosessoria nyt jo 3,5 vuotta ja kokonaisuudessaan siihen tulee menemään aikaa viisi vuotta. ARM:n 64-bittisen arkkitehtuurin kehitystyön ja Maxwell-näytönohjainten julkaisuaikataulut näyttäisivät menevän sopivasti limittäin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä